Fotbolls-VM: Måstematch för Spanien

I kväll är Spanien piskade att vinna mot Chile i grupp B i Fotbolls-VM. Spanien förlorade öppningsmatchen mot Holland med hela 1-5 och därmed är inte ens ett oavgjort resultat aktuellt i kvällens möte mot Chile. Kollar vi på oddsen är Spanien given favorit hos spelbolagen men då gäller det att man får till försvarsspelet.

Spanien – Chile

Matchstart: 21:00
TV: Tv4
Odds (1-X-2): 1,57 – 4,00 – 6,00 (William Hill)

Spanien och Chile möttes i Sydafrika-VM

Att Spanien är given favorit mot Chile i kväll är ingen direkt överraskning. Men att man hamnat i samma sits som 2010 då en seger var av yttersta vikt är inte helt optimalt. I Sydafrika-VM vann man mot Chile med 2-1, i samma pressade läge, och inte helt övertygande heller. Efter storförlusten mot Holland måste det till förändringar i det spanska laget, på flera positioner, och det ska bli oerhört intressant att se hur de ska vända detta.

Oavgjort är inte ett bra resultat för Spanien

Förlorar Spanien mot Chile är man ute ur turneringen och vid ett oavgjort resultat är man fortfarande i ett pressat läge och då gäller det att göra många mål mot Australien samtidigt som Chile måste förlora mot Holland i den sista omgången.

Chile kan avancera till slutspelet vid seger

Chile har å andra sidan möjlighet att säkra avancemang till slutspelet, vid seger, och är säkerligen också sugna på att ta revansch från VM i Sydafrika och slå ut världsmästarna.

Spanien stor oddsfavorit

Spelbolagen är dock säkra på att Spanien tar hem detta och ett spel på Spanien som segrare mot Chile ger 1,57 hos William Hill. Spelbolaget ger samtidigt hela 6,00 om Chile skulle vinna denna viktiga match.

Vi satsar på att båda lagen gör mål

Med tanke på att Spanien hade ett skakigt försvarsspel mot Holland samt att Chile är bättre offensivt än defensivt satsar vi på att båda lagen gör mål i kväll och till oddset 1,80 hos William Hill.