Fotbolls-VM: Oddsen inför semifinalerna

  • Upp till 1500 kr i spelkrediter + 100 gratisspel
  • 1x fastställt spel för att få spelkrediterna
  • Läs mer om Bet365
  • Min. insättning för spelkrediter är 50 kr & gratisspel är 500 kr
  • Max pris, spelrestriktioner, exkluderingar, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.
  • Erbjudandet gäller nya kunder. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter.
Fotboll

Nu är det semifinaldags i Fotbolls-VM och med två klara favoriter enligt oddsen från bet365. Vi snackar upp semifinalerna och tipsar om intressanta spel.

Bet365 ger intressanta 3.20 att Kroatien tar sig till final

I tisdagens första semifinal så möts Argentina och Kroatien. På förhand är Argentina klara favoriter och spelas just nu till oddset 1.36 att gå vidare. Men man möter ett Kroatien som mycket oväntat är vidare till sin andra raka VM-semifinal efter att ha slagit ut Brasilien i kvarten, på straffar. Kroatien har en förmåga att ta matcher till förlängning och har visat ett starkt psyke i ett straffavgörande, vilket de inte minst visade mot Brasilien. Nu ställs dock Kroatien mot ett mer cyniskt Argentina som har lite den edge och kämparglöden som Brasilien saknade.

Argentina ska vara favoriter absolut, men jag är inte så säker på att oddsen borde vara så ensidiga, speciellt oddsen att ”att gå vidare”. Just nu spelas Kroatien nämligen till 3.20 hos bet365 att gå vidare till finalen, vilket inkluderar ev straffar. Ett mycket intressant spel.

I den andra semifinalen, som avgöras på onsdag, har vi en ännu större favorit i de regerande mästarna Frankrike som möter Marocko.

1.53 att Frankrike bli ett storlag för mycket för Marocko

Ett Frankrike som kanske inte var spelmässigt bättre i sin kvartsfinal mot England men var vassare och vann med 2-1, med ett försvarsspel som kan ifrågasättas. Mot succélaget Marocko kanske inte försvarsspelet kommer att vara vägvinnande utan kapaciteten att bryta ned den marockanska defensiven som har nollat lag som Spanien, Portugal, Belgien och Kroatien. Mot Portugal var Marocko rejält pressade och portugiserna hade många möjligheter att få någon form av utdelning. Och det matchvinnande målet för Marocko fick de lite till skänks när det portugisiska försvaret och framförallt målvakten gick bort sig.

Det finns en extra ingrediens att Frankrike var en av kolonialmakterna i Marocko när landet fick sin självständighet 1956. En ingrediens som gör att Marocko kanske kämpar lite extra.

Med allt ovan sagt så är känslan att resan tar slut här för Marocko,i jakten på en plats i finalen. Man har lyckats mota stormakter vid dörren. Ett håglöst Spanien, ett Kroatien utan någon vass striker, ett Portugal som inte fick till det och ett hopplöst Belgien. Frankrike är en helt annan best med en vinnarmentalitet och målfarliga spelare som Kylian Mbappé och tro det eller ej Olivier Giroud.

Just nu ger ett bet på att Frankrike vinner inom 90 minuter 1.53 gånger pengarna hos bet365. Motsvarande spel men övertid och straffar inkluderat ger oddset 1.22.

Spelschemat för semifinaler i VM 2022 & oddsen

13/12 20:00 Argentina – Kroatien
1-X-2: 1.83 – 3.25 – 5.00
Att gå vidare: 1.36 – 3.20

14/12 20:00 Frankrike – Marocko
1-X-2: 1.53- 3.75 – 8.00
Att gå vidare: 1.22 – 4.33

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 12 december, 2022