Handbolls-EM: Sverige klar favorit mot Vitryssland

Sverige inledde Handboll-EM genom att planenligt vinna över Montenegro. I kväll är det Vitryssland som står på tur och även i denna match är Sverige klar favorit om man kollar på oddsen.

Matchstart: 20:15
TV: TV4
Odds (1-X-2): 4,05 – 13,00 – 1,30 (NordicBet)

Efter en klar svensk seger mot Montenegro, med 28-21, i den inledande matchen i gruppen är det Vitryssland som står för motståndet i kvällens match i Handbolls-EM. Mot Montenegro så tog Kim Ekdahl du Rietz det ansvar som vi hade hoppats inför matchen och var Sveriges bästa målskytt med sju gjorda mål.

Vitryssland förlorade mot Kroatien med 33-22 i den första matchen men då saknade de anfallen Siharei Rutenka, som till vardags spelar i Barcelona, och som är en av de bästa i världen. Utöver Rutenka har Vitryssland ett anfallsspel som lämnar mycket att önska så om Sverige kan stoppa Rutenka så är man en bra bit på vägen.

Sverige har mött Vitryssland två gånger tidigare i tävlingssammanhang, inför VM 2006, och vunnit båda gångerna med siffrorna 31-22 samt 32-29. Spelbolagen håller Sverige som klar favorit mot Vitryssland och exempelvis ger spelbolaget NordicBet det låga oddset 1,30 för en seger till Sverige och ger oddset 4,05 om Vitryssland skulle vinna.