Återblick från helgens sporthändelser

I helgen var det i vanligt ordning en hel del idrotter som gick av stapeln. Vi fick en vinnare i Tour de France och Allsvenskans 16:e omgång rullade vidare.

Allsvenskan tuffar på och fyra matcher klarades av under lördagen och söndagen. IFK Göteborg slog som förväntat Gefle med 1 – 0 och Halmstad och Trelleborg fick dela på poängen. Kalmar FF tappade i toppen då Malmö lyckades ta tre pinnar mot ledarna. Ett resultat som också blev viktigt för Helsingborg som lyckades vända 1 – 0 till 1 – 2 på stadion i Stockholm mot ett sargat Djurgården. Skåningarna tog in tre poäng mot serieledarna, poäng som kan bli väldigt viktiga i slutstriden.

Tour de France avgjordes i helgen med sin klassiska målgång på Champs Élysées i Paris. Det blev tillslut Carlos Sastre som tog hem touren efter en mycket bra genomfört tempolopp på 20:e etappen och en stabil insats på den sista etappen mot Paris. Spanjoren blev nu vinnare vid en ålder av 33 år.

Vi fick också en svensk segrare i golf den här helgen. Franska Evian Masters gick av stapeln för damerna och Helen Alfredsson fick efter mycket kämpande mot skador och annat lyfta den åtråvärda bucklan. Efter särspel och banrekord stod svenskan som tävlingens enda vinnare.