HockeyAllsvenskan: Malmö Redhawks – Mora

I kväll är det toppmöte i HockeyAllsvenskan när tabellfyran Malmö Redhawks tar emot tabelltvåan Mora. Den på förhand förväntade serievinnaren Malmö har nu halkat efter men i kväll är de favorit att ta tre viktiga poäng.

Matchstart: 19:00
TV: Viasat Hockey
Odds (1-X-2): 1,90 – 4,25 – 3,75

Spela hos betway

Inför denna säsong var Malmö stor oddsfavorit att vinna grundserien och givetvis är man fortfarande med i toppstriden men inför kvällens möte mot Mora är man sex poäng efter serieledande Vita Hästen och fem poäng efter Mora. Viktiga poäng står därmed på spel när Malmö kan ta igen på topplagen och Mora som kan ta över serieledningen.

Mora är i bättre slag än Malmö

Kikar vi på lagens form är Mora i bättre slag än Malmö med tre segrar på de fem senaste matcherna. Malmö har tre raka förluster och i den senaste hemmamatchen mot Oskarshamn förlorade man med hela 0-3.

Mora vann senast lagen möttes och är ett bra bortalag

Senast lagen möttes var i början av oktober och just i Malmö Arena och då var det Mora som vann med uddamålet 3-2. Mora är ett bra bortalag och har tagit 24 av 39 poäng på bortais denna säsong.

Oddsen talar för en hemmaseger till Malmö

Trots att statistiken talar till Moras fördel är det Malmö som är klar favorit i kväll, om vi kikar på oddsen från spelbolagen. Ett spel på Malmö som segrare, under ordinarie matchtid, ger oddset 1,90 gånger pengarna hos betway jämfört med ett spel på Mora som ger hela 3,75.