Inför Franska öppna: Alcaraz favorit hos spelbolagen

 • 1000 kr gratisspel
 • Minsta odds: 1.80
 • Läs mer om Unibet
 • Stort utbud och bra odds.
 • En av de stora giganterna.
 • Live streaming i högklass.
Franska Öppna 2024 - odds, stream, spelschema & datum

Roland Garros, även kallat Franska Öppna, är en av årets största tennistävlingar och en höjdpunkt i tennisvärlden. Snart drar turneringen 2024 igång och jag passar på att kika in oddsen på turneringen!

Ska vi summera utgångsläget inför Franska öppna är världstrean Carlos Alcaraz just nu favorit på herrsidan. Inför damernas Grand Slam förväntas just nu Iga Swiatek vinna i Frankrike.

Jag var själv och kikade på damernas final i Madrid Open för några helger sedan. Swiatek tog hem titeln efter en utdragen kamp mot den ständiga rivalen Aryan Sabalenka.

Årets Franska öppna kan med stor sannolikhet bli en riktigt spännande turnering. Kan Alcaraz hålla uppe favoritskapet och kommer Swiatek lyckas ta sin tredje raka titel i Paris?

Carlos Alcaraz favorit inför Franska öppna

Carlos Alcaraz, den unga talangen från Murcia, är favorit att ta hem Roland Garros trots att spanjoren spelat tämligen få matcher på slutet. I dagsläget är Alcaraz rankad trea i världen och inför Franska öppna förväntas han vinna. Många experter menar just att den snåla matchträningen faktiskt kan vara till hans fördel i Frankrike.

Vinnarodds Franska öppna herrar (Unibet):

 • Carlos Alcaraz – 3.00
 • Novak Djokovic – 4.00
 • Jannik Sinner – 6.00
 • Stefanos Tsitsipas – 8.00
 • Casper Ruud – 9.00

Till Unibet

Vad talar för Alcaraz?

Alcaraz vet hur det känns att vinna Wimbledon och US Open, men han har ännu inte lyckats kamma hem den åtråvärda franska titeln. Den blir hans femte deltagande i Franska öppna där han också var favorit inför fjolårets turnering. För varje säsong har spanjoren spelat bättre och senast bar det hela vägen till semifinal där han mötte världsstjärnan Djokovic. Serben började bäst, men därefter kom Alcaraz igång med fantastiska slag och fint fotarbete. Men så, när allt verkade gå i 22-åringens riktning kom krampen och Alcaraz fick se sig besegrad av Djokovic. Kroppen höll inte.

Men nu är det nytt år, ny turnering i Paris och Carlos Alcaraz är åter favorit. Och för att koppla an till det jag var inne på inledningsvis, att hans lugna matchschema under 2023 skulle vara en fördel – jo, en utvilad kropp och knopp är nämligen en viktig mental fördel i den här sortens tävlingsmatcher. Många av de andra spelarna har haft ett intensivt spelschema under de senaste två månaderna och kommer inte lika fräscha som Alcaraz.

I årets ATP i Paris får vi nog se en mer mogen tennisspelare i Alcaraz, som trots en del skador under säsongen, förmodligen kommer med pigga ben. Det kan vara en konkurrensfördel mot andra spelare som har betydligt fler matcher i bagaget. Jag tror faktiskt vi bör fråga oss om kanske Alcaraz är på väg att ta över tronen som tennisens gruskung efter Nadal?

Regerande Roland Garros-mästarinnan favorit även 2024

På damsidan är Iga Swiatek återigen favorit att ta hem Franska öppna och gör hon det blir det den tredje Roland Garros-titeln på raken. Endast Monica Seles och Justine Henin har klarat av den bedriften tidigare. Och grus är dessutom Swiateks specialitet med en vinststatistik på 86 % i av hennes spelade grusmatcher.

Ser vi tillbaka på Swiateks senaste 26 matcher i Franska öppna har hon vunnit 25 av dessa, så att hon är årets favorit att vinna igen är knappast oväntat.

Vinnarodds Franska öppna damer (Betway)

 • Iga Swiatek – 1.90
 • Aryna Sabalenka – 6.50
 • Elena Ryabakina – 7.00
 • Coco Gauff – 9.00

Till Betway

Spelschema & datum för Franska öppna 2024

Franska Öppna 2024 drar igång redan den 20 maj med kvalmatcher som pågår fram till fredagen den 24 maj. Mellan den 25 – 3 juni spelas omgång 1, 2, 3 och 4, innan kvartsfinalerna tar vid den 4 – 5 juni. Semifinalerna för damer spelas torsdag den 6 juni och herrarna dagen efter för att sedan avsluta årets French Open med damfinal på lördag den 8 juni och herrarnas final söndag den 9 juni.

Streama French Open 2024

Vill du streama Roland Garros är det Discovery+ du ska ratta in. Här streamas samtliga matcher från turneringen, både live och repris. På TV kommer du att hitta utvalda matcher på Eurosports kanaler och även Discovery-kanalerna.

Även Unibet kommer att streama mästerskapet i Paris. För att se matcherna hos Unibet så behöver du ett konto med insatta pengar eller spelat inom 24 timmar. Därmed kan både nya och befintliga kunder ta del av sändningarna från Paris hos Unibet.

Se & spela på Franska Öppna live stream utan kostnad hos Unibet!
Regler och villkor gäller, 18+, spela ansvarsfullt www.stodlinjen.se, konto hos Unibet krävs.

Mina oddstankar inför Franska öppna 2024

Precis som mitt inledande resonemang om Carlos Alcaraz beskriver, ser jag stora chanser till att spanjoren presterar på topp i årets franska öppna. Skulle jag lägga ett bet på French Open vore det på Alcaraz som vinnare i herrsingel till oddset 3.00 hos Unibet.

På damsidan tror jag på favoriten Iga Swiatek, hon har goda chanser att vinna sin fjärde raka Roland Garros. Och jag spelar på polackskan till oddset 1.90 hos Betway.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 17 maj, 2024