Franska Öppna odds 2017 – spelschema, tv-tider, datum

Franska Öppna odds och speltips

Franska Öppna 2017 kommer att vara den 116 turneringen i ordningen och kommer att spelas mellan den 28 maj till och med den 11 juni. I vanlig ordning är platsen för Franska Öppna de anrika tennisbanorna på Stade Roland Garros i Frankrikes huvudstad Paris.

Franska Öppna oddsen och favoriterna 2017

I herrarnas singelturnering är Novak Djokovic regerande mästare men detta år är förväntningarna höga på att gruskungen Rafael Nadal ska ta över tronen och kamma hem sin tionde titeln på gruset i Paris. Nadal har haft en del skadeproblem under de senaste åren och missade till och med OS-turneringen i Brasilien. Men förra årets comeback i Franska Öppna blev inte lyckad och fick bryta turneringen redan i den förra rundan. Men årets Grand Slam-tour inleddes med en final i Australian Open för Nadal och segern i Madrids ATP kort inpå turneringen gör nu att spelbolagen nu håller honom som klar favoriter att ta hem en ny grustitel.

Franska Öppna oddsen ger i dagsläget låga 1,70 gånger pengarna på Nadal hos Unibet och andrahandsfavoriten är Novak Djokovic men till hela 4,00 gånger pengarna. Därefter ger ett spel på Thiem Dominic 10,00, fjolårstvåan Andy Murray 15,00 och Stanisls Wawrinka 15,00 gånger pengarna.

Storstjärnan Roger Federer, som vann turneringen 2009 och som besegrade Nadal i Australian Open-finalen tidigare i år, kommer inte att delta i Franska Öppna.

Kan Murguruza skrälla igen i damernas turnering?

I damernas turnering så fick inte den tvåfaldiga mästarinnan Maria Sharapova, tidigare dopningsavstängd, ett Wild Card som hon hade behövt för att delta. Världstvåan och Australian Open-vinnaren Serena Williams kommer inte heller att delta i Franska Öppna på grund av en knäskada.

Damernas turnering brukar vara något öppnare än herrarnas och i år känns det lite som att vad som helst kan hända. Förra året så skrällde Garbine Murguruza när hon vann finalen mot förhandsfavoriten Serena Williams.

Kikar vi på Franska Öppna oddsen inför damernas turnering hos Unibet så talar de också för en öppen historia även om spelbolaget har plockat fram en förhandsfavorit i Simona Halep men till relativt höga 6,00 gånger pengarna. Främsta utmanare väntas Elina Svetolina blir till oddset 7,00 och därefter ger ett spel på att Garbine Murguruza försvarar sin titel 8,00 gånger pengarna.

Det finns helt klart intressanta odds att betta på i årets Franska Öppna för den som tror att en outsider kan skrälla till sig en seger.

Så slutar Franska Öppna 2017 enligt vinnaroddsen

Odds från Unibet

Herrarnas singelturnering

Rafael Nadal1,63
Stanislas Wawrinka12,00
Andy Murray14,00
Dominic Thiem14,00

Damernas singelturnering

Simona Halep1,32
Jalena Ostapenko3,55

Gå till Unibet för att betta på de senaste oddsen >

Spelschema och datumen

Franka Öppna 2017 kommer att dra igång den 22 maj och avslutas den 11 juni och i vanlig ordning är det herrarnas singelfinal som är sist ut. Schemat och datumet för Franska Öppna är inte alltid helt spikat. Väder och andra faktorer kan innebär att vissa matcher kan skjutas upp några timmar eller i värsta fall en dag.
Franska Öppna 2017 seedning och spelarna
Seedningen för Franska Öppna 2017 kommer att släppas den 22 maj.

Franska Öppna stream – Så följer du turneringen live

Att se Franska Öppna live stream och betta på turneringen kan du göra hos både bet365 och Unibet. För att ta del av live sändningarna hos de två spelbolagen så behöver du ett konto med riktiga pengar. Sen är det bara att se matcherna i Franska Öppna live stream helt kostnadsfritt.

Tv-tiderna och tv-tablån

Matcherna i turneringen kommer att TV-sändas i Eurosports kanaler. TV-tiderna och TV-tablån för Franska Öppna hittar du därmed om du går till Eurosport. Du kan även följa turneringen i Eurosports egna tjänst för live streaming Dplay.

Fakta om Franska Öppna

Franska Öppna, French Open på engelska och även kallad Roland-Garros, är en tennisturnering som spelas årligen under maj och juni månad. Franska Öppna är en av de fyra stora tennisturneringarna som ingår i Grand Slam, tillsammans med Wimbledon, US Open och Australian Open. Turneringen har spelats sedan 1891 och namnet Roland-Garros kommer efter den kända franska piloten med samma namn.

I Franska Öppna ingår singel och dubbelturneringar på både herr och damsidan samt en mixturnering.

Grusunderlaget utmärker Franska Öppna

Det som utmärker Franska Öppna i Grand Slam-touren är det karaktäristiska röda grusunderlaget på Stade Roland Garros. Grusunderlaget är långsammare än både hard court och gräs och passar vissa spelare bättre än andra. Grusunderlaget i Franska Öppna har ställt till det för många spelare genom åren som bemästrar både hard court och gräs. Och gör det avsevärt svårare för en spelare att vinna alla de fyra Grand Slam-turneringarna under ett och samma år, vilket endast ett fåtal spelare har mäktat med.

Rafael Nadal gruskung under 2000-talet

En spelare som utmärkt sig i Franska Öppna är Rafael Nadal som har hela nio singeltitlar under 2000-talet men som har haft det svårare att ta andra titlar i Grand Slam-touren i hård konkurrens med bland annat Roger Federer. Just Roger Federer har å andra sidan haft svårt att vinna Franska Öppna men är mer lyckosam på andra underlag än grus. Något som kan vara värt att ta i beaktande när man ska lägga sitt spel.

Svenska framgångar genom åren

Svenska framgångar i Franska Öppna hade vi framförallt under 1970- och 80-talet med Björn borg som tog hela sex titlar och Mats Wislander som tog tre titlar. Går man ännu längre tillbaka i tiden så tog även Sven Davidson en titel 1957 i sin tredje raka final. På 2000-talet så har svensken Robin Söderling varit i två raka finalen, 2009 mot Roger Federer och 2011 mot Rafael Nadal, men ännu utan någon titel.

Resultaten och vinnare genom tiderna av Franska Öppna

När det gäller de historiska resultaten och vinnarna av Franska Öppna så brukar man dela upp det i två perioder, eran då turneringen räknades som en amatörturnering (under åren 1891-1967) och eran därefter då det blev ett professionellt mästerskap (från 1968 och framåt).

Herrarnas singelturnering

Med sin nio titlar i Franska Öppna är Rafael Nadal gruskungen och den som tagit flest titlar på herrsidan. En titelskörd som endast fransosen Max Decugis kan mäta sig med då han under amatörperioden tog hem åtta titlar under åren 1903-1914. Under de professionella öppna mästerskapet är det svensken Björn Borg som är tvåa bakom Nadal med sex titlar totalt.

Damernas singelturnering

I damernas singelturnering är det amerikanskan Chris Evert som är mesta mästare då hon under den öppna eran, under 1970 och 80-talet, tog hem sju titlar. Dock skuggas hon av både tyskan Steffi Grass som mellan 1987-1999 vann sex titlar i Franska Öppna och fransyskan Suzanne Lenglen som vann sex titlar under åren 1920-1926.