Wimbledon 2019 – spelschema, tv-tider, datum

Wimbledon odds, spelschema, datum, tv-tider Wimbledon 2019 kommer att spelas mellan måndagen den 1 juli till söndagen den 14 juli. Som alltid så spelas denna anrika turnering på gräset i All England Lawn Tennis and Croquet Club.

Fortsätt läs denna artikel för att få veta allt om Wimbledon spelschema, vilka Wimbledon datum som är viktiga och vilka Wimbledon tv-tider som gäller.

Wimbledon oddsen och favoriterna 2019

Vem vinner enligt Wimbledon odds? Vanligtvis så brukar det vara Serena Williams som är favorit i damernas turnering och årets turnering är inget undantag. I herrarnas turnering är fjolårets vinnare Roger Federer förhandsfavoriten.

Kolla in de senaste oddsen på Wimbledon hos Unibet >

Vinnarodds damernas turnering

I damernas tabell så ser vi att det är lite mer öppet bland vem som kan ta hem det. Serena Williams som toppar listan med 5,00 gånger pengarna. Men tätt därefter hittar vi även Garbine Muguruza på 6,50 gånger pengarna och Simona Halep samt  på Angelique Kerber till oddset 8,00.

Notera att oddsen är hämtade den 4 juli från Unibet. Gå till spelbolaget för det senast odden här

VinnareOdds
Serena Williams5,00
Garbine Muguruza6,50
Simona Halep8,00
Angelique Kerber8,00
Caroline Wozniacki10,00
Madison Keys12,00
Karolina Pliskova13,00
Ashleigh Barty16,00
Johanna Konta21,00
Venus Williams34,00
Jelena Ostapenko36,00
Naomi Osaka41,00

Vinnarodds herrarnas turnering

Som vi kan se i tabellen är Roger Federer (2,50) som är klar favorit till herrarnas titel. Bakom Federer har vi en trio med Novak Djokovic, Rafael Nadal och Marin Cilic som främsta utmanare till oddset 6,00, 6,50 respektive 7,00 gånger pengarna.

Notera att oddsen är hämtade den 4 juli från Unibet. Gå till spelbolaget för det senast odden här

VinnareOdds
Roger Federer2,50
Novak Djokovic6,00
Rafael Nadal6,50
Marin Cilic7,00
Nick Kyrgios15,00
Juan Martin Del Portro17,00
Alexander Zverev17,00
Milos Raonic21,00
Kevin Anderson51,00
John Isner71,00

Odds från bet365 juli 2018

Spelschema, datum och resultat

Här kommer du kunna läsa Wimbledon spelschema, alla viktiga Wimbledon datum och resultat under tiden turneringen är igång. I skrivande stund finns inget schema eller några Wimbledon tv-tider. Men så fort det är tillgängligt så kommer vi att uppdatera sidan här. När det är dags för kval kommer det även bli lättare att genom Wimbledon odds lista ut vem man borde tippa på. Så slutar kanske inte ens favorit i final, men det kan man aldrig veta. Det som kommer bli mest spännande är om det är samma odds vinnare som står som mästare.

Wimbledon 2019 seedning och spelarna

Det är 32 spelare som ska seedas inför årets turnering. Både på herrsidan och på damsidan. Spelarna seedas genom rankingen i ATP och WTA, men även på hur spelarna har presterat på olika grästurneringar under det senaste året. Seedningen i tennis spelar en stor roll, men längre uppehåll och skador kan då tyvärr göra att två stora spelare möter varandra redan tidigt i turneringen.

Wimbledon stream – Så följer du turneringen live

Vill du kolla på turneringen i sommar så är det Wimbledon stream som kommer gälla för de flesta svenskar. Det är numera inte lika lätt att kolla på tennis på tv i Sverige. Det är nämligen så att SBS Discovery har monopol på att sända alla Grand Slam turneringar. I Sverige så är det därför Eurosport 1 och Eurosport 2 som kommer att visa matcherna. Dock så kan du alltid istället välja en Wimbledon stream. Bland annat så kommer både Unibet och bet365 att ha varsin Wimbledon stream där du kan följa spelet live. De kommer båda att direktsända Wimbledon 2019. Du kan därmed kolla på hundratals timmar tennis helt utan kostnad. Du behöver bara ha ett konto på någon av sajterna och ett positivt saldo för att kunna se vem som tar hem spelet. Du behöver därför inte följa Wimbledon tv-tider om du istället väljer att kolla på sajternas Wimbledon stream.

Tv-tiderna och tv-tablån

Det är dags för den tredje Grand Slam turneringen, nämligen Wimbledon 2019. Som alltid spelas matcherna på The All England Lawn Tennis and Croquet Club i London, England. Wimbledon 2019 pågår mellan måndagen den 3e juli och söndagen den 16e juli. Det är alltså mellan dessa dagarna som du kan se matcher mellan alla de stora tennisspelarna.

Vinnare genom tiderna av Wimbledon

Den allra första vinnaren av turneringen hette Spencer Gore. Det var den 9 juli 1877 som det allra första mästerskapet hade sin invigning. Mästerskapet var då ett singelmästerskap för herrar som togs hem av Gore. Denna finalen sågs av cirka 200 åskådare, något som blivit lite flera idag. 1884 blev även damsingel en tävling och Maud Watson var den första att vinna det. I början användes ett system som kallades All Comers Round och Challenge Round. Detta innebar att den som vunnit året innan bara behövde spela en match för att försvara sin titel. Resterande spelare fick då spela om att få möta och utmanad mästaren. Detta underlättade dock för en del spelare att vinna flera år i rad och systemet avskaffades år 1922. William Renshaw (1881-1886) och Martina Navratilova (1982-1987) har de längsta obrutna segerraderna med sex år i följd var. Sen har både Björn Borg (1976-1980) och Roger Federer (2003-2007) fem stycken segrar i följd.

Wimbledon historien

Wimbledon datum, spelschema och resultatWimbledon är med sin långa historia den mest klassiska tennisturneringen och med över 130 år sedan den första upplagan spelades. Genom åren har flera spelare stått för minnesvärda prestationer på det legendariska gräset i form av enskilda segrar eller imponerande sviter. Turneringen spelas traditionsenligt i månadsskiftet juni/juli. Wimbledon är den tredje turneringen i Grand Slam-touren och avgörs i slutet av juni och i början av juli månad. Turneringen spelas på gräsbanorna på ?All England Lawn Tennis & Croquet Club? som ligger i Wimbledon, i London.

Unikt för Wimbledon är att man har bibehållit traditionen att spela på gräs, det ursprungliga underlaget för tennis. Både US Open och Australian Open övergav gräsunderlaget och bytte till hard court under 1970- och 1980-talet. Gräsunderlaget ger ett snabbare spel jämfört med hard court och grusunderlaget som används i Franska Öppna. Därmed krävs det en helt annan typ av teknik och strategi att spela på det snabba gräs, något som kan vara svårt för vissa spelare att bemästra.

Spelarna som gjort avtryck

Under 2000-talet har Roger Federer varit det stora utropstecknet och sällat sig till den sällsynta skaran som vunnit fem raka Wimbledon, mellan 2003-2007, något endast en handfull spelare klarat av tidigare. På senare år har dock hans dominans i Wimbledon brutits av Rafael Nadal och Novak Djokovic.

Vi svenskar har fina minnen efter Björn Borgs makalösa svit på fem raka segrar mellan åren 1976 till 1980. Dessutom har Stefan Edberg vunnit turneringen två gånger, 1988 och 1990. I dubbel har vi 7 svenska titlar i form av Sven Davidson/Ulf Schmidt 1958, Joakim Nyström/Mats Wilander 1986, Anders Järryd/John Fitzgerald (Australien) 1989 och 1991 samt Jonas Björkman/Todd Woodbridge (Australien) 2002, 2003 och 2004.

Det är få spelare som vunnit turneringen som oseedade spelare. Boris Becker var den första manlige spelaren att vinna Wimbledon oseedad. Det var 1985 och Becker var då bara 17 år gammal. Det var inte förrän 2001 som den andra manliga spelaren vann oseedad. Denna gång var det Goran Ivanisevic som på grund av en skada var rankad 125e i världen. Det har aldrig varit en kvinna som vunnit turneringen oseedad. Lägst seedad har Venus Williams varit 2007 som var seedad som nr 23 men som stod som vinnaren i damsingel.

Regler

Tillsammans med Franska öppna och Australian Open så är Wimbledon de enda av de större turneringarna som inte använder sig av tiebreak. Vanligtvis används det för damer i ett avgörande tredje set och för män i ett femte avgörande set. I Wimbledon så avgörs det istället med något som kallas för långt set, vinnaren måste vinna med två games marginal. Detta har istället gjort att en del matcher har blivit mycket utdragna och ibland har de pågått i flera dagar. Den längsta matchen som spelats i Wimbledon spelades mellan 23-24 juni 2010. Det var mellan amerikanen John Isner och fransmannen Nicolas Mahut som spelade i 11 timmar och 5 minuter över tre stycken speldagar.