Inför Helsingborgs IF – Malmö FF

I kväll har vi ett spännande skånederby mellan Helsingborgs IF och Malmö FF i Allsvenskan. Derbyn är alltid svåra att sia om och Helsingborg har ett bra hemmafacit samtidigt som en seger är ett måste för Malmö för att hänga med i toppen av serien.

Matchstart: 20:45
TV: C More
Livestream: CSports

Skapa ett konto hos Bwin och du kan se Europa League livstream hos CSports i tre månader – gratis. Gör en insättning och spela för minst 200 kronor för att ta del av erbjudandet.

Endast sju omgångar kvar av Allsvenskan 2012

Med endast sju omgångar kvar av Allsvenskan, efter detta möte, är loppet i stort sett kört för de svenska mästarna Helsingborg som i dagsläget ligger elva poäng efter serieledande BK Häcken. Annat läge är det för Malmö FF som är i hög grad inblandad i toppstriden i Allsvenskan. Konkurrensen är stenhård toppen med tre andra lag inblandade i toppstriden. Det gör att kvällen möte är oerhört viktigt för att Malmö ska hänga med i toppen.

Helsingborgs serieplacering är inte helt förvånande med tanke på det tuffa spelschema, med spel i både Champions League och Europa League den gångna säsongen. Men med nyförvärv som David Accam, Nikola Durdic och Alejandro Bedoya har de skaffat sig en kompetent offensiv spets.

Malmö FF kommer att få jobba hårt i defensiven

Helsingborg är ett starkt hemmalag som gick obesegrade genom Allsvenskan förra säsongen och har endast en förlust denna säsong. Samtidigt har Malmö inget imponerande bortafacit med -5 i målskillnad och med hela 23 insläppta mål på bortaplan.

Det innebär att Malmö måste jobba extra hårt i defensiven i denna match med Pontus Jansson som nyckelspelare för en lyckad defensiv.

Helsingborg favorit hos Bet-at-home

I kraft av hemmaplan är Helsingborg favorit hos spelbolagen men ingen storfavorit. Ett spel på hemmalaget ger 2,35 gånger pengarna hos Bet-at-home och bortalaget, Malmö FF, 2,75 gånger pengarna. Ett oavgjort känns när till hans, 3,20 gånger pengarna, men Malmö FF måste vinna detta möte och kommer sannolikt vara väldigt offensiva i sitt spel.