Inför Helsingborgs IF – Twente

Efter en snöplig start på gruppspelet i Europa League kommer Helsingborg att ta emot Twente på bortaplan i kvällens Europa League-omgång. Ser man till oddsen är  Twente, inte helt överraskande, favorit i mötet som kommer att bli en riktig värdemätare för Helsingborg.

Matchstart: 19:00
TV: Tv4 Sport

Ett ineffektivt Helsingborg fick se sig besegrade mot Levante med snöpliga 0-1 i den inledande gruppspelsmatchen i Europa League-gruppspelet. Helsingborg förde matchen bitvis och hade många bra lägen att göra 1-0 på. Istället var det Levante som gjorde mål i den 40:e minuten när de satte igång spelet snabbt vid en fast situation, då Helsingborg stod och sov. Mycket onödigt och känslan var att Helsingborg var värda minst ett poäng i mötet.

Inför kvällens möte så toppar Twente den hollänska ligan, Eredivisie, med sex vunna matcher och en förlust i ligan. Dock så kryssade laget mot tyska Hannover i den första gruppspelsmatchen i Europa League vilket gör kvällen bortamatch mot Helsingborg extra viktigt.

Helsingborg har en del frågetecken och skador i truppen

Illavarslande för Helsingborg är att det är en del frågetecken i truppen kring bland annat Ardian Gashi, May Mahlangu och Peter Larsson och huruvida de kan vara med mot Twenter. Sedan tidigare är även Lorik Sadiku och Erlend Hanstveit borta på grund av skador.

Twente favorit trots bortaplan

Twente är favorit mot Helsingborg till överraskande höga 2,10 gånger pengarna hos bland annat bet-at-home. En hemmaseger till Helsingborg ger 3,30 gånger gånger pengarna.

Matchen kommer att sändas i Tv4 Sport och avspark är klockan 19:00. Fler odds inför mötet hittar ni nedan.