Inför Holland – Danmark i Fotbolls-EM

Idag har vi två intressanta matcher i Fotbolls-EM och ”dödens grupp”, grupp b. Först ut är Holland mot Danmark ett spännande möte där Holland är favorit.

Matchstart: 18:00
TV: Tv4, Tv4 Sport Xtra (HD)

Danmark får en mycket svår uppgift när de möter Holland vid 18:00 idag i grupp b. Holland har en grym offensiv med Arjen Robben, Robin Van Persie, Wesley Sneijder, Dirk Kuyt för att nämna några. Detta har emellertid också blivit ett problem för Holland om vilka de ska ställa upp med i offensiven. Längst fram, centralt i anfallet, finns bara en plats men två skyttekungar i Klass-Jan Huntelaar och Robin Van Persie som konkurrerar om platsen. Det troliga är dock att Van Persie kommer att starta men det är inte helt givet. Konkurrenssituationen har gjort att spelarna går med en ovisshet om hur det kommer att bli och kan bli en nackdel istället.

Skador

Om Hollands offensiv är stark så är defensiven ett frågetecken. Läget har också förvärrats i och med skadan på mittbacken Joris Mathijsen som troligtvis inte kommer att kunna delta i dagens möte.

I den Danska truppen så är det fortfarande ett frågetecken kring Niki Zimling och hur det är med hans tå som undersöktes på sjuhus under fredagen. Är det ingen fara med honom så väntas han starta i matchen mot Holland.

Startelvorna

Båda lagen ställer upp med offensiva startelvor men Holland har ett mer kompetent lag. Dock förväntar sig alla en vinst till Holland vilket sätter en stor press på laget. Danmark kan spela mer avslappnat eftersom de vet att de är underdogs i denna match och i gruppen.

Eventuella startelvor

Holland 4-3-3
Maarten Stekelenburg
Gregory van der Wiel – John Heitinga – Wilfred Bouma – Jetro Willems
Mark van Bommel – Wesley Sneijder – Nigel de Jong
Arjen Robben – Robin van Persie – Ibrahim Afellay

Danmark 4-3-3
Stephan Andersen
Lars Jacobsen – Simon Kjaer – Daniel Agger – Simon Poulsen
Christian Eriksen – William Kvist – Niki Zimling
Michael Krohn-Dehli – Nicklas Bendtner – Dennis Rommedahl

Oddsen inför Holland – Danmark

Spelbolaget William Hill tror dock att Holland vinner relativt enkelt till 1,73 gånger pengarna.

< ?php $bet_obj_array = array(47193); include('oddsjamforelse/templates/odds_match.php'); ?>

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 9 juni, 2012