Inför semifinalerna i Champions League och Europa League

Europa League & Champions League

Nu är det dags för semifinaler i Champions League och Europa League med fyra intressant möten att se fram emot. Enligt de senaste oddsen från bet365 så kommer de två titlarna att landa hos de två Manchester-klubbarna.

Champions League

Givetvis börjar vi i den mest prestigefulla turneringen, Champions League. Där PSG och Manchester City möts i den ena semifinalen och Real Madrid och Chelsea i den andra.

Kikar vi på oddsen hos bet365 är City klar favorit mot PSG, till oddset 1.50 mot 2.50 gånger pengarna. Men i den andra semin är Real knapp favorit till oddset 1.75 mot ett spel på Chelsea som ger 2.00 gånger pengarna.

Vinnaroddsen hos spelbolaget ger Manchester City ett klart favoritskap att gå hela vägen till oddset 2.25. Andrahandsfavorit är PSG som spelas till oddset 4.33.

Inför dessa två semifinaler så är mötet mellan PSG och City det mest intressanta. Båda har satsat stora pengar de senaste åren för att vinna CL-titeln men utan att lyckas. PSG var i final i fjol men föll mot Bayern. Trots att PSG varit mer framgångsrika i CL-sammanhang så bärs Citys favoritskap fram av den starka våren, som inneburit att de redan nu säkrat Premier League-titeln.

I den andra semifinalen så håller vi med om att Real bör vara favoriter. Real vann komfortabelt mot Liverpool och visar att de har CL-rutinen kvar, trots att man tappat stora spelare som Ronaldo och Bale. Chelsea har höjden men har ett yngre lag med många nya spelare och dessutom en hyfsat ny tränare i Thomas Tuchel.

Spelschemat för semifinalerna

27/4 21:00 Real Madrid – Chelsea
28/4 21:00 PSG – Man City
4/5 21:00 Man City – PSG
5/5 21:00 Chelsea – Real Madrid

Oddsen att gå vidare

PSG vs Manchester City: 2.50 – 1.50
Real Madrid vs Chelsea: 1.75 – 2.00

Oddsen att vinna titeln

Manchester City: 2.25
PSG: 4.33
Real Madrid: 5.00
Chelsea: 5.50

Till bet365

Europa League

I Europa League så ställs Manchester United mot Roma i den enda semifinalen och i den andra så möts Arsenal och Villareal. Oddsen hos bet365 ger de två Premier League-klabbarna ett stort favoritskap att gå vidare till finalen. Dock är det två pressade Premier League-lag. Att åka ut redan nu vore ett snedsteg för båda.

För Arsenals del så har säsongen varit en katastrof resultatmässigt. Att vinna Europa League-titeln skulle innebära att man säkrar Champions League-spel nästa säsong, vilket skulle vara en stor vinst. I semifinalen så ställs Arsenal mot ett Villareal som rattas av den tidigare Arsenal-tränaren Unai Emery, och det vore ett stort nederlag prestigemässigt att åka ut mot den tidigare tränaren.

För Manchester Uniteds del så har man en helt okej säsong bakom sig, men man har inte presterat när det verkligen krävs. Premier League-titeln föll dem ur händerna och med tunga uttåg i båda cuperna. En Champions League-plats är visserligen säkrad i ligan men återigen så har våren löpt förbi utan en titel i bagaget. Nu ställs man mot ett Roma som inte heller rosat marknaden den gågna säsongen i Serie A. Jämför man lagen är United helt klart bättre och har dessutom en bra form den senaste tiden.

Av de två PL-giganterna så har United oddsen på sin sida och bet365 ger 2.00 på att de skulle går hela vägen. Motsvarande spel på Arsenal ger oddset 3.75.

Spelschemat för semifinalerna

29/4 21:00 Man United – Roma
29/4 21:00 Villarreal – Arsenal
6/5 21:00 Arsenal – Villarreal
6/5 21:00 Roma – Man United

Oddsen att gå vidare

Manchester United – Roma: 1.40 – 2.75
Villareal vs Arsenal: 2.37 – 1.53

Oddsen att vinna titeln

Manchester United: 2.00
Arsenal: 3.75
Villareal: 5.00
Roma: 7.00

Till bet365