Inför Sverige – Norge i Ishockey-VM 2012

Precis som under fjorårets turnering så inleder Tre Kronor mot Norge i Ishockey-VM. Sist blev det en historisk förlust mot Norge efter straffar. I år har dock Tre Kronor ett stjärnspäckat lag vilket och spelbolagen tror på en promenadseger för Sveriges del.

Matchstart: 20:15
TV: Tv4

Tre Kronor inleder Ishockey-VM mot Norge och är stora favoriter. Detta är inte så konstigt med tanke på att Sverige har en stjärnspäckad trupp som är sällan skådat för Sveriges del för dewnna turnering. I truppen hittar vi spelare som det nya stjärnskottet Erik Karlsson, Henrik ?Zäta? Zetterberg, Johan Franzén, Loui Eriksson och framförallt Daniel Alfredson.

Det som dock är oroande för svenskt del är målvaktssidan där varken Viktor Fasth eller Jhonas Enroth har övertygat. Det är dock redan klar just nu att Jhonas Enroth kommer att stå i kvällens match mot Norge och Viktor Fasth lördagens match mot Tjeckien.

Sveriges premiärtrupp mot Norge

Premiärkedjorna

Johan Franzén – Henrik Zetterberg – Loui Eriksson
Viktor Stålberg – Marcus Krüger – Daniel Alfredsson
Gabriel Landeskog – Calle Järnkrok – Jakob Silfverberg
Fredrik Persson – Joel Lundqvist – Niklas Pettersson

Backar

Erik Karlsson
Jonathan Ericsson
Niklas Hjalmarsson
Niklas Kronwall
Staffan Kronwall
Victor Hedman

Målvakter

Jhonas Enroth
Viktor Fasth

Det kan bli ett mycket spännande VM för Sveriges del nu när det spelas på hemmaplan. Dock har ingen hemmanation vunnit turneringen sedan 1986, så det är en tradition som Sverige gärna vill bryta.

Sverige stor favorit i premiären mot Norge

Oddsen för en vinst i premiären mot Norge talar sitt eget språk. Bland annat så ger spelbolaget Betsson 1,15 gånger pengarna för en vinst till Tre Kronor och 10,00 om Norge skulle vinna.

< ?php $bet_obj_array = array(50976); include('oddsjamforelse/templates/odds_match.php'); ?>

Inte bara är Tre Kronor favorit i premiären utan man är tillsammans med Kanada och Ryssland favoriter att nå finalen om man kollar på oddsen från spelbolaget Betsson nedan.

Lag att nå finalen

*oddsen är hämtade från Betsson
Sverige – 2.00
Kanada – 2.25
Ryssland – 2.75
Finland – 3.50
Tjeckien – 5.00
USA – 11.50
Slovakien – 14.50
Tyskland – 35.00
Schweiz – 40.00
Vitryssland – 95.00
Norge – 95.00
Danmark – 95.00
Lettland – 95.00
Kazakstan – 250.00
Italien – 250.00
Frankrike – 250.00