Inför VM-semifinalerna – oddsen & favoriterna

  • 500 kr i gratisspel
  • Omsättningskrav: 1x, minst odds 1.80
  • Läs mer om Leo Vegas
  • Kom igång snabbt med Bankidentifikation.
  • Experter på betting i mobilen.
  • Stort utbud av streamade matcher.
18+ år – Spela ansvarsfullt, Stödlinjen, Spelpaus, Läs fullständiga regler och villkor här. Erbjudandet gäller nya spelare från 17 januari 2024 och framåt. Min. insättning 100 kr. Inget omsättningskrav.
Vinnarodds och favoriterna i semifinalerna i Fotbolls-VM 2018 i Ryssland

Fotbolls-VM i Ryssland närmar sig slutet och efter att kvartsfinalerna är avgjorda har vi Frankrike mot England i den ena semifinalen och England mot Kroatien i den andra. Och ska vi tro spelbolagen så blir det Frankrike och Kroatien som möts i finalen.

10/7 20:00 Frankrike – Belgien

Att gå vidare: 1,75 – 2,10
Matchodds 1X2: 2,45 – 3,25 – 3,10
Över/under 2,5 mål: 2,16 / 1,73
Odds från LeoVegas

Frankrike var återigen det bättre laget och vann mot Uruguay relativt enkelt. Uruguay saknade Edison Cavani på topp och skapade knappt några farligheter offensivt. Det blev en rätt ensidig match och när Uruguays målvakt tappade in bollen till 0-2 så var saken klar. Frankrike gick vidare utan att förta sig.

Belgien kontrade sönder ett tamt Brasilien och försvarade sig bra. Dock ska sägas att Brasilien hade sin chanser men det ville sig inte, effektiviteten fanns inte där. Belgien gjorde två mål i den första halvleken och det skulle dröja till den 76 minuten innan Brasilien kunder kvittera. Men trots mängder av avslut från Brasilien så gjorde man inga fler mål.

Det kommer att bli en oerhört intressant drabbning mellan Frankrike och Belgien. Frankrike med ett balanserat lag med få svagheter mot ett Belgien som är oerhört starka i sitt kontringsspel. Frankrike har dock visat mer under turneringen och det gör dem till favoriter i detta möte. Spelbolaget LeoVegas håller dock Frankrike som en knapp favorit i denna drabbning och ger oddset 1,75 på att Frankrike tar sig vidare mot 2,10 på Belgien.

Fler odds och vårt speltips

11/7 20:00 Kroatien – England

Att gå vidare: 2,30 – 1,62
Matchodds 1X2: 3,45 – 3,10 – 2,33
Över/under 2,5 mål: 2,60 / 1,52
Odds från LeoVegas

Det blev en ny rysare för Kroatien i mötet mot Ryssland och ett nytt straffavgörande. Kroatien var det bättre laget och förde spelet men Ryssland stod för en ny kämpainsats med hemmafansen i ryggen. Detta var framförallt tydligt i den sista övertidskvarten då Ryssland fick översvinneliga kraften mot ett tröttkört Kroatien, och man fick då till den nödvändiga kvitteringen till 2-2.

England vann matchen mot Sverige och fick det där tidiga ledningsmålet som gav dem lugn och ro. Sverige ha ett par farliga avslut med Pickford i Englands kasse räddade dem de gångerna. Det blev en enkel seger i en tempofattig match och man kan lugnt säga att de är mycket mer utvilade inför denna semifinal än vad Kroatien är.

Även om oddsen från LeoVegas är på Englands sida så känns ändå denna semifinal mycket oviss. På pappret ser lagen ändå ganska jämna ut, Kroatien har ett klart bättre mittfält medan England har mer spets i sitt anfall. Kroatien är dock mer slitet än England och det är en faktor som kan spela in. Men att England skulle vara så stora favoriter att LeoVegas ger låga 1,62 att de går vidare känns lite i överkant. Därför är ett spel på 2,30 att Kroatien går vidare väldigt intressant.

Fler odds och vårt speltips

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 9 juli, 2018