Ishockey-VM: Final Kanada – Ryssland

I kväll ska Ishockey-VM avslutas i och med finalen mellan Kanada och Ryssland. Kikar vi på oddsen är Kanada klar favorit i detta stjärnspäckade möte.

Matchstart: 20:45
TV: TV4
Odds (1-X-2): 1,75 – 5,25 – 3,45

Odds från Unibet

Kanada är det lag som imponerat mest och arbetat hårdast genom turneringen. I semifinalen mot Tjeckien så arbetade man fram en ledning tidigt och efter 2-0 målet så visade man upp ett imponerande försvarsspel när Tjeckien tog över matchen helt men Kanada kunde hålla undan utan att släppa in ett mål.

Ryssland har till skillnad från Kanada blandat och gett under hela turneringen och även om det blev stor siffror i semifinalen mot USA, 4-0, så speglade inte siffrorna det mötet som likväl kunde tippat över till USAs del. Ryssland har inte ett lika komplett lag som Kanada har med en defensiv som inte håller samma klass som offensiven och man får tacka den storspelande målvakten Sergej Bobrovskij att man höll nollan mot USA.

Med tanke på förutsättningarna så är det fördel Kanada inför finalen och anser också spelbolagen. Ett spel hos Unibet ger oddset 1,75 på en kanadensisk seger och oddset 3,45 om Ryssland skulle vinna matchen och ta hem guldet.