Ishockey-VM: Final Ryssland – Finland

Sverige vann mot Tjeckien med 3-0 i bronsmatchen i Ishockey-VM och senare i kväll ska Finland möta Ryssland i finalen. Ryssland är given favorit men Finland är lite av ett spöke för Ryssland i de avgörande matcherna.

Matchstart: 20:00
TV: TV4
Odds (1-X-2): 1,55 – 4,75 – 4,50 (betway)

I gruppspelet hade Finland det tungt. Inför den sista omgången så var det långt ifrån säkert att man skulle gå vidare till slutspelet, men resultaten gick Finlands väg. Väl i kvartsfinalen mötte man ett Kanada som var en given favorit till guldet. Men finländarna tog sig i kragen och vann med totalt 3-2 och i semifinalen så dominerade man mot Tjeckien och vann med hela 3-0.

Finland har snuvat Ryssland på titlar förut

Ryssland är än så länge obesegrade i turneringen och tagit sig igenom turneringen utan några större problem. Men Finland är lite av mardrömsmotståndare för ryssarna. I gruppspelet så vann man visserligen med 4-2 men faktum är Finland slog ut ryssarna i kvartsfinalen i Sotji-OS senaste samt i VM 2007 i Moskva. Men det ger också Ryssland extra motivation att revanschera sig mot de tunga förlusterna mot Finland. En nackdel i kvällens match, för Ryssland, är att man saknar förbundskapten Oleg Znarok som är avstängd efter bråket i matchen mot Sverige.

1,55 på att Ryssland vinner

Oddsen talar som sagt till Rysslands fördel. Man har det bättre laget på pappret och har inte minst visat det på isen. Ett spel på en rysk seger ger i skrivandets stund låga 1,55 gånger pengar hos betway. Tror du dock att Finland återigen snuvar Ryssland på en titel ger ett spel hela 4,50 gånger pengarna.