Ishockey-VM: Finland – Kanada

Så var det äntligen dags för final i Ishockey-VM och det blir ett returmöte från gruppspelet mellan Finland och Kanada. I gruppspelet så vann Finland på ett övertygande sätt men Kanada lär vara revanschsuget. Kikar vi på oddsen är de jämna med kanadensarna som knappa favoriter.

Matchstart: 19:45
TV: TV4
Livestream: C More Play

Intressanta spel Odds
Matchodds (1-X-2): 2,50 – 4,33 –  2,37
Att vinna (1-2): 1,90 – 1,80
Över/under 4,5 mål: 1,66 – 2,10

Odds från Ladbrokes >

Med etablerade NHL-spelare blandat med unga och hungriga spelare har Finland verkligen övertygat i detta mästerskap. I semifinalen så krossade man återigen Rysslands drömmar om ett guld på hemmaplan och gjorde det på ett övertygande sätt.

Finland kommer att möta de regerande mästarna Kanada i finalen. Ett Kanada som avfärdade Sverige enkelt i kvarten men som fick kämpa mot USA i semin och vann till slut med 3-2.

Kanada och Finland möttes i gruppspelet, i den sista omgången, och då var det ett frustrerat Kanada som blev överkörda med förkrossande 4-0. Nu har kanadensarna revansch att utkräva och det var mycket prat om att man har lärt sig en läxa och nu har man möjlighet att bevisa just detta.

Finland har ett riktigt framgångsrikt år bakom sig med VM-guld för både U20-laget och U18-laget och kan därmed ta en historisk trippel i kväll.

Kikar vi på oddsen inför denna final så är de jämna från spelbolagen och trots att Finland krossade Kanada i gruppspelet så är ändå de regerande mästarna knappa favoriter. Hos spelbolaget Ladbrokes så ger ett spel på Finland oddset 2,50 och ett spel på Kanada 2,37 gånger pengarna, så det är inte någon jättefördel som man ger Kanada.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 22 maj, 2016