Ishockey-VM: Italien – Sverige

I kväll kommer Tre Kronor att avsluta gruppspelet i Ishockey-VM då man möter Italien och allt annat än tre poäng för Sverige vore ett stort fiasko.

Matchstart: 19:45
TV: Tv4
Odds (1-X-2): 30,00 – 13,00 – 1,03 (betway)

Sverige har mött Italien vid tre tillfällen under 2000-talet med tre säkra segrar och med 15-1 i målskillnad. Sverige har endast förlorat mot Kanada, i sudden, i årets turnering samtidigt som Italien endast har vunnit en match i grupp A så här långt, i 2-1 segern mot Frankrike.

Italien har fortfarande något kvar att spela för och tar man tre poäng mot Sverige samtidigt som Danmark förlorar sina två sista matcher, och tar 0 poäng, klarar man sig undan nedflyttning, dock är det scenariot föga troligt. Vinner Sverige matchen har man fortfarande chans att toppa gruppen, om Kanada inte tar tre poäng i morgondagens match mot Norge vilket det givetvis förväntas göra.

Tre Kronor kommer att sakna Joakim Lindström, som gick ut skadad i matchen mot Kanada på grund av sträckning i ljumsken, som kommer att stå över kvällens match mot Italien för att vara fit for fight i kvartsfinalen.

Sverige är stor favorit i kväll och spelbolaget betway ger otroligt låga 1,03 för en svensk seger och hela 30,00 om Italien skulle vinna inom full tid.