Ishockey-VM: Kanada och Ryssland favoriter i semifinalerna

På lördagen ska semifinalerna i Ishockey-VM avgöras och möts gör Kanada – Tjeckien samt USA – Ryssland. Kikar vi på oddsen är det Ryssland och Kanada som är klara favoriter att mötas i finalen.

Kanada – Tjeckien

Matchstart: 15:15
TV: TV4
Odds (1-X-2): 1,32 – 6,70 – 6,75

Odds från Unibet

Kanada fortsätter att plöja fram i turneringen och vann med hela 9-0 mot Vitryssland i kvartsfinalen. Även om Kanada givetvis ska vinna mot Vitryssland så är ett 9-0 väldigt imponerande och det talar för att detta kanadensiska lag är mer taggat än man varit på många år i VM-sammanhang. Att möta hemmanationen Tjeckien i semifinalen kommer givetvis inte bli en barnlek för Kanada.

Tjeckien hade en tuff match mot Finland i kvartsfinalen, som man till slut vann med 3-5 efter mål i öppen bur på slutet. Laget bärs fram av en fanatisk publik och samt av veteranen Jaromir Jagr, men frågan är dock om det kommer att räcka för att besegra detta kanadensiska lag som imponerat stort genom hela turneringen.

Kollar vi på oddsen från spelbolaget Unibet är Kanada given favorit att vinna semifinalen till låga 1,32 gånger pengarna mot ett spel på Tjeckien som ger hela 6,75 gånger pengarna.

USA – Ryssland

Matchstart: 19:15
TV: TV4
Odds (1-X-2): 4,70 – 5,10 – 1,55

Odds från Unibet

Ryssland tog sig vidare till semifinalen genom att slå ut Sverige, i en match som var lite som den brukar när dessa två möts. Ryssland tryckte på och tog ledningen tidigt men Sverige kom igen och kvitterade men då slog Ryssland på en till växel till och tog återigen ledningen och vann till slut med 5-3. Man vet inte riktig vad man ska förvänta sig av detta ryska lag som har blandat och gett under turneringens gång och såg stundtals ointresserad ut så fort de tog en 3-0 ledningen mot Sverige.

USA tog sig vidare till semifinalen genom att besegra Schweiz, med 3-1, på ett relativt komfortabelt sätt. Ett ungt USA stod för en skräll när man vann mot ett oinspirerat Ryssland i gruppspelet, med 4-2, och det ska bli väldigt intressant om USA återigen kan återigen slå Ryssland i semifinalen.

Oddsen från spelbolagen talar dock för att Ryssland tar sig samman denna gång och ger USA en rejäl match. Ryssland har kallat in Alexander Ovechkin som ansluter direkt från NHL-slutspelet och är stor favorit i detta möte, trots den tidigare förlusten mot USA. Ett spel på en Ryssland-seger ger låga 1,55 gånger pengarna hos Unibet och ett spel på USA oddset 4,70.