Ishockey-VM: Norge – Sverige

På lördagsförmiddagen kommer Tre Kronor att möta Norge i Ishockey-VM. Ett Norge som blandat och gett under turneringens gång. Oddsen talar för en säker seger till Sverige.

Matchstart: Lör 11:15
TV: TV4
Livestream: C More Play

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):13,00 – 9,00 – 1,15
Att vinna (1-2):8,60 – 1,04
Över/under 5,5 mål:1,75 – 1,95

Odds från betway >

När Sverige ställs mot Norge tidigt under lördagen är det ett möte som är viktigare än vad man kan tro. Vinner Norge matchen så petar man ned Sverige en placering då båda lagen hamnar på samma poäng och då är det inbördes möten som avgör, som i slutändan kan betyda att Sverige missar slutspelet.

Norge lyckades 2011 att vinna mot Sverige efter straffar men bortsett från den matchen så har norrmännen inte tagit en enda seger mot Sverige. Men när lagen möttes i VM 2014 och då vann Sverige med knappa 2-1.

Norge har likt Sverige blandat och gett under turneringens gång. Man tog en meriterande övertidsseger mot Schweiz och vann övertygande mot Kazakstan men man har samtidigt förlorat mot både Danmark och i den föregående omgången så blev man tillplattade av Tjeckien med hela 7-0.

Efter en knackig start på turneringen av Sverige så fick man mycket att stämma när man vann över Kazakstan med hela 7-3 senast, dock mot ett tröttkört Kazakstan som inte hade mycket tid att vila sedan mötet mot Norge.

Sverige har som sagt inte övertygat i denna turnering och mot ett motiverat och revanschsuget Norge, med Mats Zuccarello och Ole-Kristian Tollefsen i spetsen, kan det blir tuffare än vad man kan tro. Det gäller helt enkelt för Sverige att inte underskatta Norge.

Kikar vi på oddsen från betway så är de klart till Sverige fördel då ett spel på en seger ger låga 1,15 gånger pengarna samtidigt som ett spel på Norge ger hela 13,00 gånger pengarna.