Ishockey-VM: Ryssland – Sverige

I kväll är det Ryssland som står för motståndet för Sverige och Tre Kronor när den sist omgången av gruppspelet ska spelas i Ishockey-VM. Ett stjärnspäckat Ryssland är en mardrömsmotståndare och oddsen talar klart till ryssarnas fördel.

Matchstart: Lör 19:15
TV: TV4
Livestream: C More Play

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):13,00 – 9,00 – 1,15
Att vinna (1-2):8,60 – 1,04
Över/under 5,5 mål:1,75 – 1,95

Odds från bethard >

Sverige ligger inför den sista matchen i gruppspelet på en tredje plats i tabellen och måste ta full pott i kväll mot Ryssland för att gå om densamme i tabellen. Om det vill sig väl så kan Sverige till och med toppa tabellen beroende på andra resultat. Matchen är mycket viktig då Sverige kommer att möta Finland eller Kanada direkt i slutspelet vid en förlust, två motståndare man verkligen vill slippa så tidigt.

Ryssland är en mardrömsmotståndare

Ryssland har dock varit en mardrömsmotståndare för Sverige i mästerskapssammanhang  som VM och OS. Sverige har inte lyckats besegra Ryssland på över tio år och göra det mot ett stjärnspäckat ryskt lag på hemmais kommer att bli svårt. Per Mårts har inte lyckats locka över de stora stjärnorna till detta VM så kvalitetsskillnaden mellan lagen är stor.

Ryssland avvisade Norge enkelt

En fingervisning på hur stor skillnad det är mellan lagen är att Ryssland vann enkelt mot Norge med 3-0 utan större en ansträngning. Mot Norge fick Sverige kämpa sig till en 3-2 seger. Senast mot Schweiz så imponerade inte Sverige och man fick bara med sig två poäng efter ett straffavgörande.

Ryssland given oddsfavorit

Detta ryska imponerar verkligen och den offensiv man har på kommer att bli svår för Sverige att stävja. Oddsen från spelbolagen är talande för hur detta kommer att sluta och bland annat ger bethard oddset 1,55 på en seger till Ryssland och hela 4,30 om Sverige skulle vinna matchen.