Ishockey-VM: Ryssland – Sverige

I dag är det dags för semifinaler i Ishockey-VM. Sverige kommer att möta Ryssland som fullständigt dominerat så här långt och det kommer att bli en riktigt svårt match för Tre Kronor.

Matchstart: 13:45
TV: Tv4
Odds (1-X-2): 1,52 – 4,95 – 5,20 (Unibet)

Det som kanske talar till Tre Kronors fördel är att Ryssland, trots ett stjärnspäckat lag, har underpresterat förut. Faktum är att ryssarna inte övertygat fullt ut varken mot Vitryssland i den sista gruppspelsmatchen eller mot Frankrike i kvartsfinalen, trots att man vann med klara 3-0. Samtidigt som firman Malkin och Ovechkin har inte alltid rosat marknaden under tidigare turneringar och inte burit fram laget som man kan kräva av de två storstjärnorna, som bland annat i OS senast på hemmaplan. I detta VM så toppar dock laget statistiken över box play, effektivitet framför mål samt målvaktsprocenten. Statistik som inte kan bortse ifrån.

Defensiven måste sitta mot Ryssland

Det är Ryssland ett stjärnspäckat lag med många andra farliga offensiva spelare än Malkin och Ovechkin. Det innebär att Tre Kronor inte kan ge bort klara målchanser och fumla med pucken i egen zon som man gjorde mot Vitryssland i kvartsfinalen, det kommer i så fall att straffa sig. Samtidigt måste Anders Nilsson i målet spela lika övertygande och säkert som man har gjort tidigare under turneringen.

Ryssland är en mardrömsmotståndare för Tre Kronor

Statistiskt sett är Ryssland en mardrömsmotståndare för Sverige. Inte sedan VM 2004 har det blivit en svensk seger i mästerskapssammanhang och på åtta spelade matcher har ryssarna sju vinter och en oavgjord mot Sveruge. Statistik som givetvis skrämmer.

Låga odds för en rysk seger

Med ett stjärnspäckat lag som ännu är obesegrat i denna turnering är Ryssland givna favoriter och spelbolaget Unibet ger låga 1,52 gånger pengarna för en rysk seger och hela 5,20 gånger pengarna om Sverige skulle vinna matchen.