Ishockey-VM: Sverige favorit i semifinalen mot Finland

I dagens semifinal i Ishockey-VM kommer Tre Kronor att möta Finland, som man delar arrangörskapet med. Kollar man på oddsen är Sverige favorit att avancera till finalen där man möter vinnaren av Schweiz – USA.

Finland – Sverige

Matchstart: 15:00
TV: Tv4
Odds (1-X-2): 3,00 – 4,40 – 1,95 (William Hill)

Bröderna Sedin lyfte tre Kronor i kvartsfinalen

I kvartsfinalen mot Kanada visade Tre Kronor en riktig kämparvilja och glöd man saknat tidigare under turneringen. Dessutom slipade man till power play-statistiken genom att göra mål på de två power play-chanser man fick. Mycket av detta har man att tacka Henrik och Daniel Sedin för, som har lyft hela laget till en ny nivå. Två spelare som kommer att bli oerhört vitktiga mot Finland.

Jhonas Enroth säkerheten själv mot Kanada

I målet mot Kanada visade Jhonas Enroth samma stabilitet och säkerhet som tidigare under turneringen. Och bland annat räddade han ett friläge som målkungen Steven Stamkos bjöds på samt att Enroth visade mod och kyla i den avgörande straffläggningen. En nyckelspelare även i denna match.

Alexander Edler avstängd i resten av turneringen

I den första perioden mot Kanada så gick den svenska backen Alexander Edler in hårt mot Eric Staal, med en bentackling, vilket renderade i en matchstraff. Tre Kronor fick därmed klara sig utan sin bästa back i resten av matchen mot Kanada, men det gick ju vägen ändå. Under fredagen blev det klart att Alexander Edler stängs av i resten av VM:et vilket är ett stort avbräck för Sverige. I och med Edlers avstängning så kommer Elias Fälth återigen få chansen.

Upp och ned för Finland i mötet med Slovakien

Finland imponerad i den första perioden i sin kvartsfinal mot Slovakien och lekte fram en 3-0 ledning inför den andra perioden. Därefter så tappade man mycket av sitt spel och Slovakien kom igen och kunde kvittera till 3-3 i början av den tredje perioden. Men med ett fint anfall, och dåligt försvarsspel av Slovakien, så kunde Finland tillslut göra 4-3 och hålla undan de elva minuter som var kvar av den tredje perioden.

Lite kuriosa är att Finland har haft problem med transporten av utrustningen från Finland, vilket har inneburit att fredagens träning blev försenad. Ett irritationsmoment som kan störa lagets uppladdning inför mötet med Tre Kronor.

Sverige favorit i semifinalen mot Finland

Semifinalen mot Finland är ett ypperligt tillfälle för Sverige att ta revansch för finalförlusten från 2011 då man föll med hela 1-6. Och efter att ha slagit en av guldfavoriterna, Kanada, i kvartsfinalen är nu Sverige favorit att ta hem turneringen och även matchen mot Finland under lördagen. Ett spel på Sverige som vinnare i mötet med Finland ger 1,95 gånger pengarna hos William Hill. Motsvarande spela på Finland som vinnare ger 3,00 gånger pengarna.

Se nedan för fler odds från spelbolagen