Ishockey-VM: Sverige – Frankrike

I kväll ska den sista matchen i gruppspelet avgöras för Tre Kronor i Ishockey-VM och för motståndet står ett Frankrike som pressade Kanada senast och som är i stort behov av poäng. Oddsen talar dock för en säker seger till Sverige.

Matchstart: 20:15
TV: TV4
Odds (1-x-2): 1,11 – 8,78 – 13,53

Odds från Redbet

I kväll ska Sverige spelas sin sista match i grupp A i Ishockey-VM och för motståndet står ett Frankrike som endast tagit tre poäng så här långt. Tre Kronor hade en tuff match mot Schweiz i lördags och trots att svenskarna hade ett stort övertag matchen igenom så gick matchen till sudden death där Sverige kunde avgöra i powerplay, efter en märklig utvisning på en schweizare. Tre Kronor gjorde en bättre match mot Schweiz än den svaga insatsen mot Tyskland dessförinnan men man har fortfarande mycket att jobba på. Kvällens möte mot Frankrike är sista möjligheten att hitta spelet inför den kommande kvartsfinalen.

Tre Kronor säkrar andra platsen i grupp A vid seger

Tar Sverige tre poäng i kväll så säkrar man andra platsen i gruppen, dock är det fortfarande inte helt klart vilket lag man kommer att möta i kvartsfinalen med tanke på det kaos som råder i grupp b. USA kommer antagligen att knipa första platsen i gruppen och det innebär att Finland och Ryssland, som möts i sista omgången, gör upp om vilket lag som kommer att bli tvåa respektive trea i gruppen. Kolla in tabellerna för Ishockey-VM.

Kronwall kan missa matchen mot Frankrike

Sverige lagkapten Staffan Kronwall var tvungen att bryta matchen mot Schweiz på grund av en skada och var inte heller med på söndagens träning. Kronwall är en viktig spelare och ledare för Tre Kronor och fortfarande är det oklart om han kommer att vara med i kväll.

Viktiga poäng på spel för Frankrike

Frankrike har gjort vad man kan begära av laget så här långt, även om 1-2 förlusten mot Tyskland var en besvikelse dock pressade man Kanada senast men det blev ändå förlust till slut med 3-4. Frankrike har en match mindre spelad och ligger näst sist med blotta tre poäng. För att undvika nedflyttning en division är varje poäng av yttersta vikt för Frankrike och därmed har man fortfarande mycket att spela för.

Låga odds på en svensk seger

Mot Sverige är Frankrike givetvis under dogs och oddsen från spelbolagen är talande för en svensk seger. Kikar vi på oddsen från Redbet ger ett spel på Tre Kronor låga 1,11 och hela 13,53 gånger pengarna om Frankrike skulle ta tre välbehövliga poäng.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 11 maj, 2015