Ishockey-VM: Sverige – Kanada

Sverige ställs inför en stor utmaning i Ishockey-VM när Kanada står för motståndet i kväll. Kanada har en stjärnspäckad trupp med Sidney Crosby i spetsen. Kanada har imponerat så här långt och är spelbolagens favorit i kväll.

Matchstart: 20:15
TV: TV4
Odds (1-X-2): 3,64 – 4,25 – 1,53

Odds från Redbet

Kanada klar oddsfavorit

Sverige och Kanada möts i kväll i gruppfinal i grupp A. Det kommer att bli en riktig värdemätare för båda lagen och kikar vi på oddsen från spelbolagen är tror man på en säker Kanada-seger. Kikar vi på oddsen från spelbolaget Redbet ger ett spel på Kanada 1,53 gånger pengarna och på Sverige oddset 3,64.

Avgörande match för slutplaceringen

Både Sverige och Kanada har tre raka vinster så här långt och vinnaren av kvällens match kommer sannolikt även att toppa grupp A när det är dags för slutspel. Kanada har ett poäng mer än vad Sverige har då Sverige besegrade hemmanationen Tjeckien efter straffar medan Kanada slog Tjeckien med klara 6-3.

Sveriges resultat:
Tjeckien 6-5 e str
Österrike 6-1
Lettland 8-1

Kanadas resultat:
Lettland 6-1
Tyskland 10-0
Tjeckien 6-3

Kanada bättre på pappret

Jämför vi lagen på pappret har Kanada den klart bättre truppen och Sverige har haft svårt, som alltid, att locka över de riktigt stora NHL-stjärnorna. Den stora snackisen inför VM är att Kanada har med sin stora fixstjärnan Sidney Crosby. Crosby har gjort tre mål så här långt men ser vi till statistiken så har han inte varit lagets bästa spelare och är efter både Taylor Hall och Matt Duchene i den totala poängligan. Sverige har inför matchen mot Kanada kallat in backen Petter Granberg, som tillhör Toronto men spenderat stora delar av säsongen i AHL, och är det oklart om han är redo för spel mot Kanada.

Den stora utmaningen för Tre Kronor kommer att vara det defensiva arbetet och hur man kommer att hantera Kanadas offensiv, som är ett av VM:s vassaste. Framåt har Tre Kronor övertygat så här långt, med totalt 20 mål totalt, men Per Mårts är ändå inte helt nöjd med det offensiva spelet och har gjort en del förändringarna i kedjorna för att få ut ännu mer.