Ishockey-VM: Sverige – Kazakstan

Tre Kronor åkte på en tung förlust mot Tjeckien senast i Ishockey-VM och i kväll är det Kazakstan som står på tur. Sverige är givetvis favorittippade men Kazakstan skakade Ryssland tidigare under gruppspelet.

Matchstart: 19:15
TV: TV4
Livestream: C More Play

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):1,18 – 8,00 – 9,00
Att vinna (1-2):1,10 ? 7,00
Över/under 5,5 mål:1,60 – 2,20

Odds från betway >

Mot Tjeckien såg det bra ut till en början. Sverige lyckades stå emot Tjeckiens offensiv och vann den första perioden med 2-0. Men i den andra perioden så tryckte Tjeckien på och efter att man till lut kvitterat till 2-1 då klappade Sverige igenom och släppte in två ytterligare mål. I den tredje perioden så höjde sig Tre Kronor men det räckte inte och istället så gjorde Tjeckien 4-2 med fem minuter kvar och där var matchen i princip avgjord och resultatet stod sig matchen ut.

Det som är positivt är att målvaktsspelet fortsätter att se bra ut för Sveriges del men både defensivt och offensivt finns mycket mer att hämta.

Kazakstan har några spelare med NHL-meriter och KHL-spelare som rankas högt och var nära att ta poäng av Ryssland tidigare i gruppspelet.

Sverige har ett klart bättre lag på pappret och bör vara favoriter i denna match, vilket även oddsen talar klart för. I nuläget ger ett spel på en Svensk seger, hos betway, låga 1,18 gånger pengarna medan ett spel på Kazakstan ger oddset 9,00.

Förlorar Sverige mot Kazakstan kan det bli tufft att ta en plats i slutspelet. För Kazakstans del är det i stort sett vinna eller försvinna som gäller.