Ishockey-VM: Sverige – Ryssland

I kväll ställs Sverige mot Ryssland i kvartsfinalen i Ishockey-VM. Tre Kronor har brukar ta sig vidare från kvartsfinalerna men mot Ryssland har man inte vunnit mot på över 11 år. Kikar vi dock på oddsen väntas det bli ett jämnt möte med Ryssland som knapp favorit.

Matchstart: 19:15
TV: TV4
Odds (1-X-2): 2,65 – 4,10 – 2,15

Odds från Mybet

Sverige är den nation som har bäst statistik över vunna kvartsfinaler i VM-sammanhang. Sedan 1992 har Sverige 20 vunna kvartsfinaler och endast 3 förluster, det är överlägset bäst statistik av alla lag. Men annan statistik som inte talar till Sveriges fördel är att man inte vunnit mot Ryssland på över 11 år och mot detta stjärnspäckade lag kommer det att bli tufft även i år.

Ryssland har inte imponerat så här långt

Även om Ryssland är en mardrömsmotståndare för Sverige så har inte detta ryska lag imponerat på samma vis som man gjorde när man vann VM i fjol. Den ryska defensiven har varit skakig både mot de större och mindre nationerna under gruppspelet. Offensivt har Ryssland starka linor men som inte är så samspelta och det är många artister som vill ha mycket puck.

Sverige måste också komma upp i nivå

Det som är bekymrande för Sveriges del är att man inte har kommit upp i nivå och framförallt är det defensiven som har varit lite si och sådär. Men också mycket slarv med pucken som lett till onödiga och farliga kontringar, något man absolut inte kan göra i kväll då det kommer att straffa sig direkt mot Ryssland.

Kronwall kommer ej delta

Sverige kommer även i denna match att sakna Staffan Kronwall som är fortsatt skadad, givetvis ett tungt avbräck för Tre Kronor.

Överraskande jämna odds med Ryssland som knapp favorit

Kikar vi på oddsen på detta heta möte så är de ändå överraskande jämna och spelbolaget Mybet ger 2,65 på en seger till Tre Kronor och 2,15 om Ryssland skulle vinna mötet. Ryssland är också större favorit att vinna turneringen än vad Sverige är till oddset 5,00 jämfört med ett spel på Sverige som vinnare som ger 8,00 gånger pengarna.

Att vinna Ishockey-VM 2015

Kanada – 1.60
Ryssland – 5.00
Sverige – 8.00
Finland – 10.00
Tjeckien – 11.00
USA – 13.00
Schweitz – 81.00
Vitryssland – 101,00