Ishockey-VM: Sverige – Vitryssland

I dag är det kvartsfinalsdags i Ishockey-VM och Tre Kronor kommer att möta hemmanationen Vitryssland med nedsläpp 20:00. Det kommer att vara långt ifrån en enkel match för Tre Kronor, även om man har statistiken på sin sida, dock talar oddsen för en svensk seger.

Matchstart: 20:00
TV: Tv4
Odds (1-X-2): 1,40 – 5,00 – 5,50 (William Hill)

Alla minns vi OS i Salt Lake City 2002 när Sverige förlorade, sensationellt, mot Vitryssland med 3-4 i kvartsfinalen. Ett stort fiasko för Tre Kronor som givetvis hade siktet på guldet och matchen mot Vitryssland skulle man endast städa av. Men så blev det inte.

Efter OS-fiaskot 2002 har Sverige och Vitryssland möts vid fyra tillfällen, med fyra segrar till Tre Kronor även om det har varit jämna matcher. I kvällens kvartsfinal i VM kommer det inte att bli en enkel match för Tre Kronor. Vitryssland har bästa möjliga manskap på plats och med publiken i ryggen, och med OS-segern mot Tre Kronor i tankarna, kan detta bli en riktig rysare. Vitryssarna kommer att gå för 100% och inte vika sig en tum.

Oddsen talar för en säker seger till Tre Kronor

Tre Kronor ska trots allt vara favoriter i denna match om man jämför lagen på pappret samt ser till statistiken. Ett spel på en svensk seger ger ändå låga 1,40 och en vitrysk seger hela 5,50, hos William Hill.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 22 maj, 2014