Ishockey-VM: Tjeckien – Sverige

Under fredagen är det dags för Ishockey-VM att äntligen att dra igång och i premiären så möter Sverige hemmanationen Tjeckien och oddsen från spelbolagen talar för ett jämnt möte.

Matchstart: 20:15
TV: TV4
Odds (1-X-2): 2,35 – 4,10 – 2,50

Odds från Unibet

Inför Ishockey-VM möttes Tjeckien och Sverige två gånger i Euro Hockey League. Den första matchen vann Tjeckien med 1-4 men Tre Kronor kom igen och vann returen med 2-1. Värt att poängtera är att båda lagens trupper har förändrats en del sedan Euro Hockey League-mötet och med flera tillskott från NHL.

Rutinerat Tjeckien mot ett nykomponerat Tre Kronor

Tre Kronor har en trupp som inte har spelat tillsammans tidigare och det är många frågetecken som ska redas ut. Mot ett rutinerat tjeckiskt lag, anförda av veteranen och storstjärnan Jaromir Jagr, med ett stort hemmastöd kommer det att bli en tuff uppgift för Sverige. Tre Kronor dessutom brukar inleda VM-turneringarna svagt, för att sedan växa in i turneringen, och det finns därmed en del som talar för att Tjeckien är favoriter i premiären.

Det som talar till Sveriges fördel är att man har en bra statistik mot Tjeckien när det gäller OS och VM-turneringarna och Sverige har fyra raka segrar mot Tjeckien i OS- och VM-sammanhang.

Tjeckien knapp favorit

Kikar vi dock på oddsen från spelbolagen talar de för en oviss utgång och bland annat ger Unibet 2,35 gånger pengarna på att Tjeckien vinner och 2,50 gånger pengarna att Tre Kronor vinner premiärmötet. Många andar spelbolag ger också ett lägre odds på Tjeckien som vinnare och därmed kan vi konstatera att hemmanationen är favorit i detta möte, om än knappt.