Kval till Allsvenskan: Ljungskile SK – Gefle IF

I kväll är det dags för kval till Allsvenskan då Superettan-laget Ljungskile tar emot det Allsvenska-laget Gefle. I detta kval är det föga förvånande att de Allsvenska lagen brukar vara starkare men i kvällens första möte är det Ljungskile som är favorit.

Matchstart: 18:30
TV: TV12
Livestream: C Sports
Odds (1-X-2): 2,20 – 3,10 – 3,40

Spela hos NordicBet

Ljungskile missade direktplats med minst möjliga marginal

Ljungskile hade chansen att ta en direktplats till Allsvenskan men föll på målsnöret trots att man gjorde det man skulle i den sista omgång av Superettan. Istället blev det Hammarby och GIF Sundsvall som tog sig vidare och nu väntar ett tufft kvar mot Gefle.

Stark avslutning av Gefle på den Allsvenska säsongen

Gefle har hängt med i Allsvenskan sedan 2004 och har sedan kämpat sig kvar och var till och med tvungna att kvala sig kvar säsongen 2010. Gefle visade dessutom styrka när de tog en viktig 2-1 mot Helsingborg i den sista omgången en match som den tidigare landslagsanfallaren Johan Oremo avgjorde.

9-4 till den Allsvenska lagen i kvalet

Ser man till statistiken så har nio Allsvenska lag behållit sina kontrakt på de 13 kvalmöten som spelats under 2000-talet.

Oddsen talar för att Ljungskile vinner det första kvalmötet

Det kommer att bli ett oerhört intressant för möte mellan de två klubbarna. Känslan är att Gelfe har mer positiv energi medan Ljungskile grämer sig lite över en missad direktplats trots att man inte förlorat sedan maj. Ljungskile är ändå favorit i kvällens första kvalmöte till oddset 2,20 hos NordicBet samtidigt som ett spel på gästande Gefle ger 3,20 gånger pengarna.