Kvalet till SHL: Västerås – Karlskrona

I kväll inleds Kvalet till SHL med HockeyAllsvenska-finalen. I finalen möts ettan från HockeyAllsvenskan, Västerås, och tvåan, Karlskrona HK, i bäst av fem matcher. I kvällens första möte är det Västerås som har hemmais och är klar oddsfavorit.

Matchstart: 19:00
TV: Viasat Hockey
Odds (1-X-2): 1,72 – 4,10 – 4,00

Odds från Unibet

Efter 52 omgångar av HockeyAllsvenskan så toppade Västerås tabellen och i kraft av första platsen så får man inleda den HockeyAllsvenska-finalen mot Karlskrona på hemmais. Att börja hemma är en stor fördel inte bara för att Västerås då har bättre förutsättningar att inleda matchserien med seger utan också för att man kommer att spela en match mer på hemma i denna finalserie, som ska avgöras i bäst av fem matcher.

Västerås i strålande form

Västerås avslutade grundserien av HockeyAllsvenskan på ett imponerande sätt med fyra raka vinster, och det var speciellt i den sista matchen mot Björklöven som man fick allt att stämma och som man tillslut vann med 5-3. Dock ska nämnas att Västerås senaste förlust kom just mot Karlskrona, men på bortais.

Karlskrona såg ut att ha seriesegern i sin ask då man toppade serien klart med två omgångar kvar att spela. Men i de två sista omgångarna så kammade Karlskrona endast hem en poäng vilket tillslut gav dem en andra plats i serien. Karlskrona går in i denna finalserie med förlust på övertid mot jumbon Södertälje, 1-2, i en bedrövlig tillställning för Karlskrona och dessförinnan så gick man även bet emot Vita Hästen i en match som slutade 2-4.

Västerås väntas inleda finalserien med seger

Med tanke på förutsättningarna och Västerås framfört i sluttampan av HockeyAllsvenskan är det det inte konstigt att spelbolagen håller Västerås som klar favorit hemma i ABB Arena Nord i kvällens första möte. Om vi tar en titt på oddsen från spelbolaget Unibet ger ett spel på Västerås som vinnare 1,72 gånger pengarna och ett spel på gästande Karlskrona 4,00 gånger pengarna.

Västerås klar favorit att vinna finalserien

Kikar vi på oddsen om vilket lag som är favorit att vinna finalserien och ta en direktplats till SHL är det också Västerås som favoriseras. Unibet ger klara 1,40 gånger pengarna på att Västerås tar hem SHL-biljetten och oddset 2,95 om det istället blir Karlskrona som tar en historisk plats i SHL.