Kvalserien: Hett Stockholmsderby i kväll

I kvällens femte omgång av Kvalserien har vi ett nytt högintressant derby mellan Djurgården och AIK, i en måstematch för båda lagen. Kvällens omgång bjuder även på ett toppmöte mellan Örebro och Rögle, där Örebro kan dra ifrån vid seger.

Kvällens möte mellan Djurgården och AIK kommer att bli en riktig rysare. Djurgården ligger för närvarande sist i tabellen med tre poäng och AIK näst sist med fyra poäng. Det innebär att dagens förlorare kommer sannolikt att få nöja sig med spel i HockeyAllsvenskan nästa säsong.

Gästande AIK har inför matchen sparkat tränaren Rikard Franzén och frågan är om detta kan tända jumbon från SHL. Senast lagen möttes i Kvalserien blev det en uddamålsseger till AIK med 2-1 men kollar man på oddsen inför kvällens match så är det hemmalaget Djurgården som är knapp favorit till oddset 2,15 gånger pengarna hos William Hill.

Örebro favorit i toppmötet mot Rögle

I toppmatchen mellan Örebro och Rögle är det hemmalaget Örebro som är klar favorit till låga 1,50 gånger pengarna hos William Hill. Men sensationslaget Rögle, som gick hela vägen genom Förkvalserien, har överraskat så här långt i Kvalserien och frågan är om de återigen kan knipa poäng på bortais. Dock ska nämnas att Rögle förlorade mot Örebro i premiären av Kvalserien, 3-4, på hemmais och därmed är det inte konstigt att du får hela 5,00 gånger pengarna om Rögle skulle vinna i kväll.

Dagens matcher i Kvalserien 2014

Matcher1X2
19:00Djurgården   –  AIK2,153,852,80
19:00Örebro HK  –   Rögle1,504,655,00
19:00Västerås   –   Malmö2,103,852,90

Odds från William Hill