Landskamp: Frankrike – Sverige

I kväll möts Frankrike och Sverige i en träningslandskamp på Stade Velodrome i Marseille. Frankrike har en stjärnspäckad trupp och vill gärna ta revansch från förra veckans oavgjorda möte mot Albanien och är klar favorit hos spelbolagen i kväll.

Matchstart: 21:00
TV: Tv4
Odds (1-X-2): 1,44 – 4,20 – 7,50

Spela hos William Hill

Både Frankrike och Sverige vill avsluta 2014 på bästa möjliga sätt

Både Frankrike och Sverige går in i kvällens landskamp med besvikelse, då Sverige endast fick med sig ett oavgjort resultat mot Montenegro, 1-1, i EM-kvalet och Frankrike spelade 1-1 hemma mot Albanien i en träningsmatch i förra veckan.

Frankrike är som bekant arrangör för det kommande EM:et och behöver därför inte kvala vilket gör träningsmatcherna så oerhört viktiga och man kommer att ställa upp en slagkraftig elva mot Sverige.

Sverige behöver slipa på formen och avsluta 2014 på ett positivt sätt, i ett annars ett svagt år resultatmässigt och utan deltagande i sommarens VM i Brasilien.

Frankrike är oddsfavorit

Kikar vi på oddsen från spelbolagen är Frankrike given favorit på hemmaplan i kväll och spelbolaget William Hill ger låga 1,44 gånger pengarna för en hemmaseger och hela 7,50 om Sverige skulle vinna mötet.

Stor förändringar i Sveriges startelva

Från truppen mot Montenegro kommer Johan Dahlin, Marcus Berg, Mikael Lustig och Zlatan Ibrahimovic att lämna och endast en spelare har kallats in Emil Krafth från U21-landslaget.

Erik Hamrén kommer att göra stora förändringar i startelvan. I Zlatans ställe kommer Isaac Kiese Thelin att ta plats och bredvid honom kommer Nabil Bahoui att ta plats istället för Emil Forsberg. I mitten så är både Alexander Kacaniklic och Sebastian Larsson tillbaka istället för  Jimmy Durmaz och Albin Ekdal, som båda gjorde en bra match mot Montenegro. I backuppställningen så kommer nyinkallade Emil Krafth att ersätta skadade Mikael Lustig på högerkanten och Pontus Jansson kommer att ersätta Mikael Antonsson på mittbacksplatsen bredvid den givne Andreas Granqvist.

Sveriges startelva mot Frankrike

1 Andreas Isaksson
2 Emil Krafth – 14 Pontus Jansson – 4 Andreas Granqvist – 5 Pierre Bengtsson
7 Sebastian Larsson – 9 Kim Källström – 19 Alexander Kacaniklic
Nabil Bahoui 6 – 21 Isaac Kiese Thelin – 22 Erkan Zengin.

På bänken:
12 Kristoffer Nordfeldt, 3 Mikael Antonsson, 8 Albin Ekdal, 11 Emil Forsberg, 13 Filip Helander, 15 Branimir Hrgota, 16 Pontus Wernbloom, 17 Oscar Wendt, 18 John Guidetti, 21, Jimmy Durmaz.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 18 november, 2014