Landskamp: Sverige – Slovenien

I kväll är det sista chansen för spelarna att visa upp sig inför den sista uttagningen till Fotbolls-EM när Sverige möter Slovenien. Sverige kommer till spel utan både Zlatan och Ekdal men är ändå storfavoriter om vi kikar på oddsen.

Matchstart: 18:30
TV: TV4

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):1,60 – 3,60 – 6,00
Att vinna (1-2):1,20 – 4,50
Över/under 2,5 mål:1,90 – 1,85
Att båda lagen gör mål ja/nej: 2,20 – 1,61
Att John Guidetti nätar:6,00

Odds från Ladbrokes >

Nu börjar den riktigt uppladdningen inför EM för Sveriges del. Lagets samlades i förra veckan och idag är det dags för en träningmatch mot Slovenien på hemmaplan i Malmö. I morgon ska den slutliga truppen till EM vara klar och det innebär att det är sista chansen för de spelarna som inte har en självskriven plats att visa upp sig.

Svensk trio står över mötet

Zlatan Ibrahimovic, Albin Ekdal och Martin Olsson kommer alla att stå över matchen mot Slovenien på grund av skador. Mest illa är det med Albin Ekdal och det är oklart om han kommer till spel i EM, även om Erik Hamrén är positiv.

Sverige klar favorit mot Slovenien

Slovenien är nog ett bra motstånd för Sverige, ett landslag som kommer att bjuda på motstånd men som Sverige borde vinna emot. Sloveniens lag känns inte skräckinjagande med mittfältaren Kevin Kampl och målvakten Jan Oblak som de stora stjärnorna. Dock kommer Oblak att missa matchen på grund av helgens Champions League-final.

Sverige och Slovenien möttes i en vänskapslandskamp i 2008 och då vann Sverige med 1-0.

Sverige borde som sagt vinna denna match hyfsat enkelt, även fast man saknar Zlatan på topp. Det tror också spelbolagen som ger låga odds på en svensk seger och kikar vi på oddsen från Ladbrokes så ger ett spel låga 1,61 gånger pengarna. Ett spel på Slovenien som vinnare ger 5,75 hos spelbolaget och ett oavgjort resultat 3,60.

Sveriges startelva mot Slovenien

I och med bortfallen så gör Erik Hamrén om i startelvan och testar en del nytt. Den stora överraskningen är att  Jimmy Durmaz, som vanligtvis spelar till höger på mittfältet eller centralt, kommer att starta som vänsterback. Hamrén kommer också att starta med Isaac Kiese Thelin på topp, som kommer att återförenas med John Guidetti från U21-tiden. Oscar Hiljemark kommer att starta på Kim Källströms plats, centralt på mittfältet, bredvid Pontus Wernbloom.

Svenska startelvan

Andreas Isaksson
Mikael Lustig – Victor Nilsson Lindelöf – Andreas Granqvist – Jimmy Durmaz
Sebastian Larsson – Oscar Hiljemark – Pontus Wernbloom – Emil Forsberg
John Guidetti – Isaac Kiese Thelin