Landskamp: Turkiet – Sverige

Sverige ska på torsdag påbörja sin uppladdningen inför sommarens Fotbolls-EM i Frankrike genom att möta Turkiet i en träningsmatch under onsdagen. Zlatan avstår matchen och kikar vi på oddsen är Turkiet favoriter.

Matchstart: Torsdag 19:45
TV: TV4

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):1,92 – 3,40 – 4,25
Över/under 2,5 mål:2,48 – 1,57
Att båda lagen gör mål ja/nej:2,20 – 1,63

Odds från Unibet >

Nu är det dags att börja uppladdningen inför Frankrike-EM och Sverige kommer att möta Turkiet på onsdag på Antalya Stadium för att sedan ta sig an Tjeckien hemma på Friends Arena under tisdagen.

Inför det första mötet mot Turkiet har mycket handlat om säkerhetsrisken på grund av attentaten i landet och i Bryssel, men matchen kommer ändå bli av. Det är inte bara Sverige som har ett stort intresse av att spela denna match med tanke på det stundade EM:et men också Turkiet som även de är klara för EM.

Ingen Zlatan mot Turkiet

På måndagen stod det klart att Erik Hamrén kommer att stå över Zlatan i mötet mot Turkiet och han kommer inte ens att vara på plats i arenan.

Enligt uppgifter från bland annat fotbollskanalen.se, som har tagit del av uppställningarna på träningarna, så ser det ut som att Sverige kommer att starta med flera av de U21-spelare som var med och vann EM-guld i somras. I Zlatans frånvaro kommer en stekhet John Guidetti att vara på topp bredvid Marcus Berg. Mittfältet kommer att bestå av Jimmy Durmaz, Oscar Lewicki, Kim Källström och Erkan Zengin. I baklinjen av vi två intressanta namn. Till höger har vi som vanligt Mikael Lustig men bredvid Andreas Granqvist kommer succéspelaren från Benfica och U21 Victor Nilsson Lindelöf att ta plats. Till så testar Hamrén Ludwig Augustinsson, en ytterst intressant spelare som har gjort det mycket bra i sitt klubblag. I målet kommer vi sannolikt att få se FC Köpenhamns-keepern Robin Olsen.

Trolig startelva (4-4-2)

Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson – Jimmy Durmaz, Oscar Lewicki, Kim Källström, Erkan Zengin – John Guidetti, Marcus Berg.

Turkiet är klar favorit om vi kikar på oddsen

Att möta Turkiet kommer inte att bli enkelt, speciellt inte på bortaplan. Turkiet imponerade i kvalet då tog sig vidare som bästa trea och knep den sista kvalplatsen före stornationen Holland, ett Holland som man krossade på hemmaplan med klara 3-0 under kvalets gång. Och kikar vi på oddsen från spelbolagen så är de inte på Sveriges sida direkt i detta möte. Ett spel på en svensk seger ger hela 4,25 gånger pengarna hos Unibet medan spelbolaget ger 1,92 gånger pengarna på att Turkiet vinner matchen.