Leksand och AIK tar klivet upp

En het hockeyhelg väntar. SM-slutspelet rullar vidare men framförallt startar kvalserien på fredagskvällen. Klarar Leksand att ta klivet upp i år och hur starka är AIK? Odds Online tror på två nya lag i Elitserien till hösten.

Kvalserien kommer bli en rysare, speciellt för de fyra stora som alla jagar en plats i SHL redan i år. För mellan fyra lag kommer det att stå.

Västerås och Växjö Lakers får med största sannolikhet mycket svårt att nå hela vägen, men å andra sidan kommer man till spel helt utan press och en och annan ordentlig skalp kommer man ta på vägen. Dock, Västerås och Växjö är här för att skaffa sig värdefull rutin för framtida kval.

Bland de fyra övriga får AIK ses som den stora utmanaren, medan många tror att det nu är dags för Leksand. De två topplagen från hockeyallsvenskan kan mycket väl komma att snuva både Rögle och Södertälje på platserna.

Hur det går vet vi om ett par veckor. I kvällens premiäromgång tar Leksand emot Södertälje, AIK ställs mot Västerås och Rögle åker upp till Småland för match mot Växjö.

Läs mer om kvalserien

Frölunda gjorde Färjestad sällskap
Frölunda slog på torsdagskvällen ut Luleå i SM-slutspelet och gjorde därmed Färjestad sällskap till semifinalspelet. Men det satt långt inne, matchen slutade 1-0 och Luleå hade mängder av chanser till att kvittera i slutskedet.

HV 71 reducerade till 2-3 i matcher mot Timrå igår medan Linköping återtog kommandot i matchserien mot Skellefteå, där det nu står 3-2 till fjolårsfinalisterna.

Här hittar du oddsen på de sjätte matcherna mellan Timrå och HV 71, samt Skellefteå och Linköping.