Liverpool och Chelsea till semi

Champions League mötet mellan Liverpool och Arsenal på Anfield Road på tisdagskvällen blev precis så dramatisk som man som fotbollsälskare kan önska sig. Medan de båda lagens fans slets mellan hopp och förtvivlan kunde neutrala betraktare njuta i fulla drag. Arsenal gjorde 1-0 genom mittfältaren Diaby redan i den 13 minuten och Arsenal var det bättre laget inledningsvis. Därför kom Hyypiäs stenhårda nickkvittering efter dryga halvtimmen något överraskande. Målet fick hemmalaget att tända till och när Torres gjorde 2-1 efter en makalös prestation en timme in i matchen såg Liverpool ut att gå mot segern. Adebayor ville dock annat och slog i den 83:e minuten in 2-2 efter en soloprestation av Walcott. Nu var Arsenal vidare. Minuten senare vände dock matchen igen när Gerrard slog in 3-2 på straff. Babel kontrade sedan in 4-2 och Liverpool gick vidare. I semifinalspelet får de sällskap av Chelsea som 2-0 besegrade Fenerbache hemma på Stamford Bridge.

Skribent: Johan