Lövkvist forsätter falla i touren

Det som började så bra ser nu ut att bli tuffare och tuffare för cyklisten Thomas ”Gotland” Lövkvist som i den tionde etappen av Toure de France gick i mål som 77:e cyklist. Lövkvist tappar både till toppen samt i ungdomstävlingen där han nu har rasat ner till en 12:e plats.

Etapp tio av Tour de France gick av stapeln uppe i Pyrenéerna och var en riktig kraftmätning för de tävlande. Det var inte bara Lövkvist som hade det segt under etappen utan också Kim Kirchen som under etappen bar den gula ledartröjan. Kirchen tog sig i mål ungefär fyra minuter efter vinnande Leonardo Piepoli från Italien och tappade och fick därmed lämna ifrån sig tröjan då han fallit till en 7:e plats i det totala. Lövkvist var inte i mål förrän 25 minuter efter vinnande Piepoli vilket fick till följd att han nu placerar sig som 40:e man totalt i touren.

Ledare just nu är australiensaren Cadel Evans som tog sig i mål på en 8:e plats och fick därmed dra på sig den gula ledartröjan. Evans som under söndagen var med om en otäck krasch och skrapade upp både armar, ben och rygg. I morgon är det dags för nästa etapp som anses något enklare. Evans är nu favorit till vinst för hela touren och har oddset 1.65 hos :Betsson:.