Melodifestivalen: Loreen stor favorit i deltävling 4

Melodifestivalen odds

På lördag får vi höra de sista bidragen i Melodifestivalen när deltävling 4 ska avgöras. Loreen är given favorit att gå vidare men i kampen om den andra platsen är det jämna odds.

Deltävling 4 i Mello 2023 avgörs på Malmö Arena
Deltävling 4 i Mello 2023 kommer att hållas i Malmö Arena

Deltävling 4 ska avgöras på lördag i Melodifestivalen och då ska de sista finalisterna och semifinalerna tas fram. Förra veckan hade spelbolaget Unibet rätt när Marcus & Martinus och Paul Rey gick vidare och därmed har de satt 5 av 6 finalbidrag hittills i tävlingen.

Bidragen och startordningen i deltävling 4

Deltävlingen inleds med den 16-årige debutanten, och Talang-finalisten, Kiana som ska framföra bidraget ”Where did you go”. Och avslutas med veteranen och Eurovision-vinnaren Loreen, med bidraget ”Tattoo”. Se hela startordningen och alla bidra nedan.

Nr Artist Bidrag
1 Kiana Where did you go
2 Signe och Hjördis Edelweiss
3 Smash Into Pieces Six feet under
4 Mariette One day
5 Emil Henrohn Mera mera mera
6 Axel Schylström Gorgeous
7 Loreen Tattoo
Deltävling 4 med startordningen för alla bidragen.

Odds på deltävling 4 i Mello

Senaste Loreen var med i Mello så blev det respass till andra chansen där hon sedemera fick se sig slagen, med bidraget ”Statements”. Att det går bättre för Loreen denna gång talar oddsen starkt för och Unibet ger just nu det låga oddset 1.01 att hon tar sig vidare till finalen. Förutom ett starkt bidrag så är det en klar fördel att vara sist ut.

Vem som tar sig vidare tillsammans med Loreen är inte lika självklart om vi kikar på oddsen från Unibet. En annan veteran nämligen Mariette, som gör sitt femte Mello-framträdande, är knapp favorit att gå vidare till oddset 1.80. Något som talar klart till Mariettes fördel är att hon inte har missat en final tidigare.

Bakom Mariette spelas just tidigare nämnda Kiana till oddset till 2.10 att gå vidare. Att gå ut först i tävlingen är ett plus och hennes tidigare medverkan i Talang gör att hon är känd för en del av publiken.

I övrigt är det höga odds på de andar bidragen i tävlingen. Närmast ovanstående hittar vi Smash Into Pieces som spelas till hela 6.50 att ta sig vidare.

Deltävling 4 Malmö - Kvalificera sig för Final

Spel Vinstchans Odds
Spelstopp: 23-02-25 08:00
Loreen
42.93% 1.01 Spela
Kiana
20.65% 2.10 Spela
Smash Into Pieces
18.85% 2.30 Spela
Mariette
10.84% 4.00 Spela
Emil Henrohn
3.61% 12.00 Spela
Axel Schylström
2.06% 21.00 Spela
Signe & Hjördis
1.06% 41.00 Spela
Fler odds

Så ser du deltävlingen

På lördag ska alltså deltävling 4, den sista, avgöras i Malmö Arena. Tiden är i vanlig ordning 20:00 och som sänds i SVT1 eller på webben i SVT Play.

Frågor och svar om deltävlingen

Deltävling 4 i Melodifestivalen 2023 kommer att gå av stapeln den 25 februari i Malmö med start klockan 20:00. Deltävlingen ser du som alltid live i SVT1 eller på SVT Play.

Enligt oddsen från spelbolagen är den tidigare Eurovision-vinnaren Loreen stora favorit med bidraget Tattoo.

Se oddsen här >

Loreen är den stora favoriten. Därefter är det jämnt mellan Marietta och Kiana, med den förstämda som knapp favorit.

Se oddsen här >

Deltävling 4 kommer att arrangeras i Malmö, i Malmö Arena.