Vem vinner Melodifestivalen 2024? – Se oddsen på alla bidragen

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.
Melodifestivalen odds

Melodifestivalen är i ropet när det nu står klart vilka som kommer att göra upp i nästa års upplaga. Tävlingen har återigen ett nytt upplägg med ett något större startfält. Kikar jag dock på oddsen från Unibet så är det två bidrag som redan nu är klara favoriter att göra upp om vinsten.

Melodifestivalen är återigen på tapeten då SVT har presenterat vilka deltagare och bidrag som kommer att tävla nästa år. Det kommer att bli en speciell upplaga av tävlingen dels för att Sverige kommer att vara värd för Eurovision senare under våren. Men också för att man slipar till upplägget ytterligare.

I det nya upplägget så kommer bidragen att delas upp i fem deltävlingar, med sex bidrag i varje deltävling. Semifinalen, tidigare andra chanser, kommer dock fortfarande att vara kvar. Men i en förkortad version som sänds direkt efter den femte deltävlingen, och med bara förinspelade uppträdanden.

Det nya upplägget innebär att antalet tävlande bidrag har utökats från 28 till 30. Men i finalen så kommer det precis som tidigare att vara 12 bidrag som gör upp om en plats i Eurovision.

Rekordmånga debutanter i årets startfält

Av de 30 bidragen som har presenterats så är det rekordmånga debutanter, hela 16 stycken. Men som alltid kryddat med en rad schlagerrävar.

Två klara oddsfavoriter

Av de återkommande artisterna som ställer upp i år så har det snackats mycket om Danny Saucedo. Och han är en av förhandsfavoriterna, just nu till oddset 3.50, med bidraget ”Happy That You Found Me”. Men det är den norska duon Martin & Martinus, som blev tvåa i förra årets final, som är knapp favorit till oddset 3.50 med bidraget ”Unforgettable”. Dotter, med bidraget ”It’s Not Easy to Write a Love Song”, är Unibets främsta outsider bakom de två toppfavoriterna dock till 6.50 gånger pengarna.

Andra anmäkningsvärd deltagare i årets Melodifestivalen är Lasse Stefanz, Medina, Gunilla Persson, Clara Klingenström, Cazzi Opeia, Fröken Snusk, LIAMOO, Lisa Ajax, Samir & Viktor och Smash Into Pieces med flera. Dock spelas alla dessa till höga odds hos spelbolaget, som du ser i vinnarlistan nedan.

Här ser du alla bidragen i Mello 2024 >

Oddsen på vem som vinner Melodifestivalen 2024

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 11 december, 2023