Melodifestivalen: Vem vinner finalen 2024?

 • 1000 kr gratisspel
 • Minsta odds: 1.80
 • Läs mer om Unibet
 • Stort utbud och bra odds.
 • En av de stora giganterna.
 • Live streaming i högklass.
Vem vinner finalen i Melodifestivalen 2024? - odds, speltips, artister, bidrag

Så har då samtliga deltävlingar ägt rum och vi har ett färdigt startfält inför den stora finalen i Melodifestivalen 2024. Med mindre än en vecka kvar till Mello-finalen är den norska duon Marcus & Martinus favorit att vinna. Men kan man lita på dessa odds eller finns chansen att något bidrag överraskar?

Vem vinner finalen? – Det ska jag reda ut

I den här artikeln ger jag dig all den fakta du behöver ha till hands inför lördagens gran finalen. Alla låtar, odds och andra intressanta detaljer, för att reda ut vem som vinner finalen. Och som är till din hjälp för att betta på vinnare på Melodifestivalen 2024.

Artister och favoriter finalen i Mello 2024

Från att ha varit totalt 30 bidrag har Melodifestivalen bakats ner till totalt 12 bidrag som ska tävla i den slutliga finalen på lördag i Friends Arena nu på lördag.

Direkt efter den sista deltävlingen i Karlstad gjordes det upp vilka två bidrag som tog sig vidare från kvalet till finalen. Det blev Annika Wickihalder och Jay Smith. En del kritik har riktats mot upplägget med kvalomgång så tätt intill den sista deltävlingen med argumentet att det gynnade de artister som uppträdde i den sista deltävlingen.

Marcus och Martinus klara favoriter

Sedan musikfestens inledning har tvillingarna Marcus och Martinus varit favorit att vinna Melodifestivalen 2024. Duons odds har varit tämligen stabil under hela vägen och i skrivande stund är de favorit till oddset 1.30 hos Unibet.

Sen har vi också Mello-erfarna Danny Saucedo som nu är med för femte gången och självklart taggad att en gång för alla vinna hela Melodifestivalen. För det har han nämligen aldrig gjort, bäst hittills är en tvåa i samma final som Loreen vann med låten “Euphoria”. Vinner Saucedo får du 7.50 gånger pengarna hos Unibet.

Idoldeltagaren Jacqline vann sin deltävling och är med oddset 8.50 en av tre favoriter att vinna finalen på lördag. Hennes sensuella och starka bidrag “Effortless” har stor chans att kamma hem många röster. Ett bidrag som går lite i samma fotspår som många andra låtar som Sverige skickat till Eurovision tidigare år. Med ett slipat popnummer.

Maria Sur har också varit ett förtippat bidrag genom hela festen och du bettar just nu på henne som Mello-vinnare till oddset 16.00 hos Unibet. Till samma odds hittar jag Liamoo som vill representera Sverige i Eurovision med låten “Dragon”. Två rejäla outsiders enligt spelbolaget.

Så vem vinner Mello-finalen 2024? – mitt speltips

Tyvärr för Danny Saucedo så ser det ut att han återigen ramlar på målsnöret och blir tvåa i en final. Marcus och Martinus la grunden förra året men trots ett starkt bidrag, så var Loreen den självklara vinnaren. Nu är duon tillbaka med ett minst lika starkt och slipat bidrag, en riktig show hela vägen. Och just den sista biten är det som Danny saknar i sitt bidrag. Låten är bra men framträdandet och ”scenshowen” är inget man lägger på minnet.

Så för mig är det tråkiga svaret: Marcus och Martinus

Startfältet & bidragen i finalen

 1. Maria Sur – “When I’m Gone”
 2. Jay Smith – “Back To My Roots”
 3. Lisa Ajax – “Awful Liar”
 4. Smash Into Pieces – “Heroes Are Calling”
 5. Cazzi Opera – “Give My Heart A Break”
 6. Annika Wickihalder – “Light”
 7. Marcus & Martinus – “Unforgettable”
 8. Dotter – “It’s Not Easy to Write a Love Song”
 9. Medina – “Que Será”
 10. LIAMOO – “Dragon”
 11. “Jacqline – “Effortless”
 12. Danny Saucedo – “Happy That You Found Me”

Lyssna på alla bidragen här >

Vem vinner finalen i Melodifestivalen 2024? – Se oddsen nedan

Om finalen 2024

När är finalen i Mello 2024?

Vem vinner finalen i Melodifestivalen 2024?

Vilka bidrag är vidare till finalen?

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 4 mars, 2024