Play-off till Fotbolls-EM – första mötet

Inte bara har vi Danmark mot Sverige att se fram emot. Det först mötet för play-off-matcherna till Fotbolls-EM kommer också att avgöras under dagen. Vi kan presentera de bästa oddsen från alla spelbolagen.

Läs om hur du kan vinna biljetter till Fotbolls-EM

20:00 Bosnien och Hercegovina – Portugal

Portugal har inte övertygar i EM-kvalet och var nära på att missa play-off-platsen framför Norge men i kraft av bättre målskillnad så kunde de hålla undan. Men en andra plats är inte vad Portugal hade räknat med, framför Danmark.

Bosnien och Hercegovina kommer att ge Portugal en kamp och på bortaplan är Portugal sårbart och detta möte kan sluta hur som helst. Dock håller spelbolagen Portugal som favorit.

20:05 Turkiet – Kroatien

Kvällens absolut hetaste möte, inget snack om saken. Lagen möttes i samma läge inför Fotbolls-EM 2008 och då var det Turkiet som drog det längst strået. Och det som blev omdiskuterat efteråt var bråket som eskalerade i spelargången när känslorna svallade över. Kroatien kräver nu revansch och det kommer att bli ett mycket hett möte mellan två lag som inte kommer att vika ned sig. Oddsen från spelbolagen ger Turkiet fördel i kraft av hemmaplan vilket är mycket av Turkiet styrka och det kommer att bli ett stort tryck från läktarna och hemmapubliken.

20:15 Tjeckien – Montenegro

Montenegro blev överraskande nog tvåa frömför Belgien, Wales och Schweiz och har en måltjuv i Mirko Vucinic, som spelar i Juventus, som har varit oerhört viktig för laget. Tjeckien har kanske in världen mest namnkunniga trupp och det är osäkret om den så viktiga målvakten Petr Cech kommer att komma till start, på grund av en bruten näsa. I övrigt har de Arsenals Tomas Rosicky och Galatasarays Milan Baros som de mest kända spelarna, förutom ett gäng spelare från Champions Leagu-laget FC Viktoria Plzen. Dock är Tjeckien stora favoriter på hemmaplan senare i dag.

20:45 Estland – Irland

Detta kommer bli en av kvällen rysare. Estland har osannolikt nog tagit sig ända till play-off framför både Serbien, Nordirland och Slovenien, så det kommer verkligen inte bli en enkelt match för Irland. Estland har dock blndat och gett där de har vunnit över Serbien med klara 3-1 men även förlorat mot jumbon Färöarna med 0-2. Men de positiva siffrorna är övervägande. Men Irland är klar tvåa i sin grupp och är också favoriter trots bortaplan.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 11 november, 2011