Positiva överraskningar i den uttagna A-landslagstruppen

Lars Lagerbäck presenterade igår den trupp som får chansen att spela i träningsmatchen mot Finland den 12 augusti. Truppen innehöll givetvis gamla rutinerade namn men samtidigt har u21-mästerskapet onekligen gett effekt.

Sverige har gått kräftgång de senaste matcherna i fotbollens landskamper och Fotbolls-VM är nu väldigt långt borta. Det finns teoretiska möjligheter att det går att ta sig hela vägen men det lutar åt att om det skall gå så är enda möjligheten play-off. Den 12:e augusti har Sverige en träningsmatch mot Finland och igår presenterades truppen som ser ut enligt följande;

Målvakter: Eddie Gustafsson, Andreas Isaksson.

Försvarare: Andreas Granqvist, Petter Hansson, Mikael Lustig, Daniel Majstorovic, Olof Mellberg, Mikael Nilsson, Behrang Safari, Oscar Wendt.

Mittfältare/anfallare: Daniel Andersson, Marcus Berg, Rasmus Elm, Viktor Elm, Johan Elmander, Samuel Holmén, Tobias Hysén, Kim Källström, Sebastian Larsson, Anders Svensson, Ola Toivonen, Pontus Wernbloom, Christian Wilhelmsson.

Det finns en hel del intressanta namn med på pappret så som Ola Toivonen, Mikael Lustig och Pontus Wernbloom som troligtvis kan se uttagningen som ett kvitto på en mycket väl genomförd U21-turnering. Även Tobias Hysén är uttagen vilket är kul för den allsvenska fotbollen. Ett namn som kan tyckas konstigt att det inte är med är Elfsborgs Emir Bajrami som inte fått chansen den här gången. Lagerbäck själv kommenterade själv i en av kvällstidningarna att det hade med en ojämn nivå att göra.

Bortsett från det är det en rolig trupp på pappret och det känns som en föryngring och en satsning på framtiden. Givetvis skall det tas i beaktning att större namn som både Zlatan och Henke Larsson inte finns med på grund av skador och annat. De tar givetvis plats och puttar bort andra spelare men med tanke på den ständiga kritik som Lagerbäck får utstå så skall det bli roligt att se ett ungt svenskt landslag ta sig an Finland om en dryg vecka.