Premiär i La Liga och Serie A

I helgen startar som bekant både de spanska och italienska förstaligorna. I Spanien tar de regerande mästarna Real Madrid sig an Christian Wilhelmssons förra klubb Deportivo och i Italien inleder Zlatan Ibrahimovic och hans Inter borta mot Sampdoria.

Sampdoria – Inter är en av två lördagsmatcher i Serie A och Zlatan Ibrahimovic väntas starta matchen under nye tränaren José Mourinho. På söndag spelas resterande matcher i Serie A, där mötet mellan de tippade topplagen Fiorentina – Juventus är högintressant med tanke på svenskarna i Turinlaget.

I övrigt bjud vi på ett klassiskt möte mellan Roma och Napoli, samtidigt som det ska bli intressant att följa ett revanschsuget Milan mot nykomlingarna i Bologna.

I Spanien ska som sagt Real Madrid försöka ta tre poäng mot Deportivo La Coruna på Estadio Riazor, en match Real förlorat fem år i rad (!). Barcelona ställs mot nykomlingen Numancia. Båda matcherna spelas på söndag.

På lördagen tar ett inför säsongen intressant Valencia emot brandskattade Mallorca, som bland annat tappat skyttekungen Guiza till Fenerbache.

Läs mer om Serie A
Läs mer om La Liga

Odds Vinnare Serie A 2008/09 – :expekt:
Inter – 2,50
Milan – 3,40
Juventus – 4,75
Roma – 5,50
Fiorentina – 35,00

Odds Vinnare La Liga 2008/09 – :expekt:
Real Madrid – 1,70
Barcelona – 2,35
Villarreal – 14,00
Sevilla – 18,00
Atletico Madrid – 18,00
Valencia – 34,00