Premier League: Arsenal – Chelsea

Arsenal och Chelsea gör upp i ett riktigt hett London-derby under söndagen. Oddsen talar för att Arsenal, och Arsene Wenger, tar en efterlängtad seger mot den lokala rivalen och viktiga poäng i toppstriden av Premier League.

Matchstart: 17:00
TV: Viasat Fotboll
Odds (1-X-2): 2,40 – 3,25 – 3,15

Odds från Mybet

Med sju raka vinster har Arsenal klättrat upp i toppen av Premier League och ligger för närvarande på en tredje plats i tabellen. Ska Arsenal utmana Chelsea om titeln, som kommer att bli en nästan omöjlig uppgift då Chelsea har en försprång med hela 10 poäng, krävs det tre poäng i kväll. Arsenal har dock haft det tufft mot Chelsea de senaste säsongerna och sju möten har passerat utan en Arsenal-seger. Kollar man på statistiken mellan de två tränarna Arsene Wenger, i Arsenal, och José Mourinho, i Chelsea, så har Mourinho förkrossande 12 matcher utan förlust mot Wenger. Dock är Arsenal i riktigt bra form just nu och har sju raka segrar, efter den snöpliga 1-3-förlusten mot Monaco i Champions League.

Chelsea har inte övertygat under våren

Chelsea har sett oerhört starka och stabila ut under stora delar av säsongen men har under våren tappat en del av sitt försprång, som var ännu större tidigare, och spelmässigt har man heller inte övertygat fullt ut. Även om Chelsea har fyra raka segrar, inför dagens möte mot Arsenal, så har det varit uddamålsvinster mot lag som Hull, Stoke och Queen Park Ranger men också på bortaplan mot Manchester United vilket givetvis är något av ett styrkebesked.

Arsenal oddsfavorit

Ett inspirerat Arsenal i storform är spelbolagens favorit i dagens möte mot Chelsea men spelbolaget Mybet ger relativt höga oddset 2,40 för en Arsenal-seger. Chelsea har trots allt radat upp segrar den senaste tiden, även om man inte övertygat spelmässigt, och ett spel på att man mer eller mindre säkrar ligatiteln ger 3,15 gånger pengarna hos Mybet.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 26 april, 2015