Premier League: Arsenal – Manchester City

Arsenal tar emot Manchester city i måndagens stormöte i Premier League. Viktiga poäng står på spel i jakten på tabellettan Leicester och oddsen är till Arsenals fördel.

Matchstart: 21:00
TV: Viasat Sport
Livestream: Viaplay

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):2,40 ? 3,40 – 3,10
Över/under 2,5 mål:1,66 – 2,48
Att båda lagen gör mål ja/nej: 1,51 ? 2,48

Odds från Unibet >

När Arsenal tar emot Manchester City under måndagskvällen så gör man det som tabelltvåa i Premier League, fem poäng efter ettan Leicester. City är med i toppen av tabellen och är tabelltrea, endast en poäng efter Arsenal. Ett toppmöte som kommer att bli oerhört intressant och vi kan vänta oss en tight match mellan två lag som verkligen vill få med sig tre poäng från detta möte.

Arsenal har ett starkt facit hemma mot City

Det som talar till Arsenals fördel är definitivt hemmaplan. Mot City har Arsenal en nästan osannolikt bra hemmafacit i Premier League med 18 hemmamatcher och bara en förlust. Av dessa 18 matcher så har Arsenal utgår med seger 11 gånger. Arsenal går dessutom in i mötet mot City med stark form med tre raka segrar och fem matcher utan förlust.

City har en stark form men svagt facit på bortaplan

City har också en bra formkurva med fyra vinster på de fem senaste matcherna och med två raka segrar inför mötet mot Arsenal. Det som dock är oroande för City är lagets bortafacit då man har fyra raka bortamatcher med förlust, och tre raka bortmatcher utan att näta.

Relativt jämna odds från spelbolagen

Med Citys svaga spel på bortaplan och Arsenals starka hemmafacit är det lätt att känna att Arsenal borde vara stor favorit i detta möte. Men med mycket på spel så kan vad som helst hända i ett toppmöte som denna och kanske är det därför spelbolagen ger relativt jämna odds på denna matchen. Kikar vi på oddsen från Unibet så ger ett spel på en Arsenal-seger 2,40 och ett spel på City-seger 3,40 gånger pengarna.