Premier League: Arsenal – Newcastle

I kväll kan Arsenal skaffa sig ett betydande avstånd ned till Everton i Premier League och ta ett stort steg för att säkra en plats till Champions League nästa säsong. Men då måste man först besegra Newcastle, som står för motståndet i kväll, och oddsen talar för en säker Arsenal-seger.

Matchstart: 21:00
TV: Viasat Fotboll
Odds (1-X-2): 1,22 – 6,50 – 14,50 (Unibet)

Det har verkligen varit en tung period för Newcastle den senaste tiden, med ett spel som lämnar mycket att önska och med fem raka förluster. Kanske inte så konstigt då man ligger i ingenmansland i tabellen och med inget kvar har man att spela för.

Förutsättningar inför kvällens match ger Arsenal, som är på uppgång, en rejäl fördel inför detta ändå viktiga möte. Ett oinspirerat och ointresserat Newcastle borde inte vara en match för Arsenal som kommer att pressa för att vinna. I nuläget så ligger Arsenal på fjärde plats i tabellen vilket innebär att man innehar den sista Champions League-platsen och vinner man mot Newcastle i kväll så skaffar man sig ett glapp på fyra poäng ned till Everton, med bara två omgångar och sex poäng kvar att spela om.

Kollar man på oddsen så tror spelbolagen också på en klar seger till Arsenal och bland annat ger Unibet låga 1,22 gånger pengarna för en hemmaseger på Emirates Stadium. Ett spel på att Newcastle överraskar och bryter sin förlusttrend med en seger ger hela 14,50 gånger pengarna.