Premier League: Chelsea – Tottenham

Chelsea och Tottenham möts i kväll i säsongens sista London-derby i Premier League. Ett derby där Chelsea inte längre har något att spela för medan Tottenham kan se till att hoppet om en ligatitel lever.

Matchstart: 21:00
TV: Viasat Fotboll
Livestream: Viaplay

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):2,75 – 3,50 – 2,62
Över/under 2,5 mål:1,72 – 2,00
Att båda lagen gör mål ja/nej: 1,57 – 2,25

Odds från Ladbrokes >

Leicester fick bara med sig ett poäng i söndagen möte mot Manchester United vilket innebär att Tottenham fortfarande har en teoretisk chans att ro hem sin första Premier League-titel. Men då krävs det att Tottenham tar hem nio poäng på de tre matcher som återstår och måste därmed vinna kvällens London-derby mot Chelsea.

Ett Chelsea som inte längre har något att spela för, mer än att återupprätta någon form av heder, och för de enskilda spelarna så är det också en chans att visa upp sig inför Fotbolls-EM som drar igång i början av juni. Chelsea går in i detta derby med en 4-1 seger borta mot Bournemouth, som kanske kan ge laget lite extra kraft i kväll speciellt för Eden Hazard som stod för två mål. Men Chelsea imponerade inte när City kom på besök i omgången dessförinnan då man förlorade med hela 0-3. Så resultaten fortsätter att vara upp och ned för Chelsea.

Tottenham är i bra form med fem matcher utan förlust. Dock gick det trögt för Tottenham i den föregående omgången när man kryssade mot West Bromwich, ett resultat som man givetvis inte är nöjda med på hemmaplan när varje poäng är av yttersta vikt. Tungt för Tottenham är att succéspelaren Dele Alli är avstängd resten av säsongen och inte kommer att delta i kväll mot Chelsea.

Tottenham har ett tungt bortafacit mot Chelsea

När lagen möttes tidigare under säsongen så slutade mötet 0-0 och de tre senaste mötena lagen emellan på Stamford Bridge har slutat med segrar till Chelsea, med 9-0 i målskillnad. Så det är ett tungt bortafacit som Tottenham måste bryta i kväll då allt annat än tre poäng innebär att Leicester säkrar ligatiteln.

Tottenham knapp favorit

Kikar vi på oddsen från spelbolagen så är de otroligt jämna. Dock håller spelbolaget Ladbrokes Tottenham som knapp favorit till oddset 2,61 samtidigt som ett spel på Chelsea ger 2,75 gånger pengarna.