Premier League: Crystal Palace – Liverpool

I och med Manchester Citys seger i helgen är det bara tre poäng som räknas för Liverpool när man gästar Crystal Palace i kvällens match i Premier League. Oddsen talar en säker seger till Liverpool men det gjorde dem också senast när Chelsea gästade på Anfield och nu gäller det för Liverpool att hålla nerverna i styr i jakten på titeln.

Matchstart: 21:00
TV: Viasat Fotboll
Odds (1-X-2): 8,50 – 4,80 – 1,36 (William Hill)

Det gäller att hålla nerverna i styr

Som nykomling i Premier League, efter en åtta årig lång frånvaro, har Crystal Palace gjort det bra och med två omgångar kvar av Premier League har man nu säkrat kontraktet vilket också var målet inför säsongen. Med en elfte plats i Premier League har Crystal Palace inte mycket att spela för vilket talar för att ett Liverpool, som kommer gå för 100 procent, bara ska vinna i kväll, även om det inte alltid är så enkelt som det låter.

I den föregående omgången var Liverpool stor favorit när man tog emot ett decimerat Chelsea, som hade siktet på Champions League, men man lyckades aldrig få hål på Londonlaget och det blev tillslut en svidande 0-2 förlust som bjöd in Manchester City, på riktigt, i toppstriden igen.

Tufft läge för Liverpool i jakten på ligatiteln

City ligger i nuläget på samma poäng som Liverpool men har en avsevärt bättre målskillnad, nio mål upp. Vinner City de två matcher man har kvar har man därmed säkrat titeln, givet hur det ser ut i nuläget.

För Chelsea, som bjöd in sig själva i toppstriden igen i och med segern mot Liverpool, kryssade i helgens möte och kan rimligtvis inte längre hota de två topplagen om titeln.

Liverpool kan endast göra det man kan och ta de sex poäng som är kvar att spela om. Med en nio måls sämre målskillnad, som kommer att öka om City vinner de två matcher man har kvar, ska man i andra hand göra så många mål som möjligt, men att ta igen en så stor ledning ska inte vara möjligt på bara två matcher i en av världens bästa ligor.

Liverpool given oddsfavorit

Hur som helst kan Liverpool som sagt inte hålla tillbaka och måste gå framåt och göra så många mål som möjligt i kväll. Det ska mycket till om man inte ska kunna vinna kvällens tillställning och falla på eget grepp, så det gäller att hålla nerverna i styr för topplaget. Ett spel på Liverpool som segrare i denna match ger låga 1,36 gånger pengarna, trots bortaplan, hos spelbolaget William Hill.

Oddset 4,50 om Liverpool gör fyra mål eller fler

Liverpool måste prestera på topp och göra så många mål som möjligt i kväll och Ett spel på att Liverpool vinner  och samtidigt gör fyra mål eller fler ger oddset 4,50 gånger pengarna hos William Hill och skulle skyttligaledaren Luis Suarez göra ett hattrick i kvällens match ger det oddset 13,00 gånger pengarna.

Att vinna Premier League

Manchester City: 1,22
Liverpool: 4,50
Chelsea: 251,00

Alla odds ovan är hämtade från William Hill

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 5 maj, 2014