Premier League: Everton – Manchester City

Ett titeljagande Manchester City gästar idag ett skadedrabbat Everton på Goodison Park i Premier League. Med tre matcher kvar att spela ligger City och Liverpool på samma poäng och det innebär att tre poäng är av yttersta vikt för City och tittar vi på oddsen är Manchesterlaget klar favorit.

Matchstart: 18:30
TV: Viasat Fotboll
Odds (1-X-2): 4.50 – 3.80 – 1.73 (William Hill)

Everton har en mycket bra säsong i ryggen och har fortfarande möjlighet att utmana Arsenal om fjärde platsen i tabellen inför ligaavslutningen, även om chanserna är ytterst små, och då krävs det först och främst tre poäng i dagens match mot City.

Berövar man City på viktiga poäng i titelstriden ger man samtidigt den lokala rivalen Liverpool ett gyllene läge att ta ett fast grepp om titeln, vilket givetvis är ett dilemma för Everton. Tre poäng eller inga poäng är det som gäller. Ett oavgjort resultat hjälper inte i kampen om Champions League-platsen samtidigt som man bäddar för att Liverpool ska ta hem titeln.

Det är inte mycket som talar för att Everton ska kunna kämpa sig till en seger i kväll. Man har ett prekärt läge med många skador och Manchester City, med ett ordinarie lag, bör kunna ta hem detta relativt enkelt. Det tror också spelbolaget William Hill som ger låga 1,73 gånger pengarna på en Cityseger.